Gest ISTORIC făcut de Papa Francisc în România. DIASPORA, puntea care l-a făcut POSIBIL

Narcis Popa |
Data publicării:

Diaspora a unit astăzi Biserica Ortodoxă de cea Catolică, după aproape o mie de ani de la Marea Schismă. Drept mulțumire pentru grija și pentru ca i-a primit pe credincioșii români să-și țină slujbele în bisericile catolice din vestul Europei, Patriarhul Daniel l-a invitat pe papa Francisc să facă gestul istoric de a rosti rugăciunea "Tatăl Nostru" în Catedrala Mântuirii Neamului, o biserică ortodoxă. 

Rugăciunea Tatăl Nostru a fost rostită de Papa Francisc în limba italiană şi apoi în română de Patriarhul Daniel, acompaniaţi de zeci de pelerini prezenţi la Catedrala Mântuirii Neamului.

Semnificația este una deosebită. Până la construirea unor biserici ortodoxe, acolo unde s-a reușit, milioanele de români din vestul Europei și-au făcut uneori slujbele în bisericile catolice, cu acceptul prelaților din țările gazdă.

După războaie și rivalități ce au ținut peste o mie de ani, gestul făcut în România de papa Francisc este unul care vă rămâne în istorie. De altfel, el a fost și cel care a adus în discuție românii plecați în afara granițelor. 

"Mă gândesc în primul rând la fenomenul emigraţiei, care a implicat mai multe milioane de persoane care şi-au părăsit casa şi patria pentru a căuta noi oportunităţi de lucru şi de viaţă demnă. (...) Mă gândesc la depopularea atâtor sate care în câţiva ani au văzut plecând o parte considerabilă din locuitorii lor. Mă gândesc la consecinţele pe care toate acestea le pot avea asupra calităţii vieţii în acel teritoriu şi la slăbirea rădăcinilor dumneavoastră culturale care v-au susţinut în momente grele", a spus Suveranul Pontif.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel