Gest INCREDIBIL în SUA: Mai mulți albi, între care și polițiști, spală picioarele unor persoane de culoare pentru a le cere iertare. VIDEO

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Scene incredibile surprinse în statul american Carolina de Nord. Mai mulți cetățeni albi, între care și polițiști, au îngenunchiat și au spălat picioarele unor pastori afro-americani. 

Pe fondul protestelor anti-rasism care au provocat haos în SUA în ultima perioadă, oamenii încearcă să echilibreze situația și adoptă o atitudine conciliantă.

Videoclipul postat pe rețelele de socializare au fost filmat în timpul manifestației din 06 iunie, iar imaginile controversate fac deja înconjurul lumii. 

Care e semnificația gestului

 

Potrivit jurnaliștilor de la Daily Mail, albii au spălat picioarele unui pastor și ale soției sale, cetățeni de culoare, într-un gest simbolic prin care-și cer iertare pentru toți anii de rasism din SUA.

Timp de opt ​​minute și 46 de secunde, protestatarii au menținut tăcerea, cu trimitere la perioada în care polițistul acuzat de uciderea lui George Floyd i-a ținut genunchiul pe gât.

Oamenii au plâns în genunchi. "Doamne, îți cerem iertare. Am fost plini de ură, am fost implicați în sclavie”, se aude spunând unul dintre participanți la microfon.

VIDEO

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel