Germania urmărește călătorii confirmați cu Covid-19. Statul german caută 46 de pacienți cu Covid-19 din cauza unei erori

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Statul german Bavaria a declarat, duminică, că a urmărit majoritatea persoanelor care se întorceau din străinătate, care au fost testati pozitivi pentru coronavirus. Autoritățile bavareze au declarat că duminică nu au mai putut contacta 46 de peste 900 de persoane care au fost pozitive pentru noul coronavirus la intrarea în Germania recent, dar că nu au primit rezultatele.

Bavaria a declarat că a identificat 903 din cele 949 de persoane care au fost testate pozitiv dintr-un total de 44.000 de călători care s-au întors în țară, în timp ce nu a putut localiza datele personale pentru 46 dintre cei testati.

Testele au fost efectuate  în urmă cu două săptămâni în centrele speciale, dar problemele legate de introducerea datelor au făcut ca călătorii să aștepte rezultatele testelor de zile întregi, potrivit The Reuters si The Canadian.

Premierul de stat bavarez Markus Soeder și-a cerut scuze pentru problemele de joi, promițând că va remedia erorile adăugând personal suplimentar. El a mai spus că l-a susținut ministrul Sănătății, care s-a oferit să demisioneze.

Unii conservatori consideră că Soeder este cel mai bun  pentru a candida la functia de cancelar la alegerile de anul viitor.

 

Se începe o acțiune a poliției la nivel național

 

Se începe o acțiune a poliției la nivel național, deoarece 150 de persoane care au dat rezultate pozitive nu au fost încă găsite. Se pare că persoanele infectate și-au dat doar numele și data nașterii, dar nici o adresă, în timpul testelor la frontieră. Formularele importante de test au fost, de asemenea, „completate parțial doar cu creion” și nu au mai putut fi descifrate ulterior.

Miercuri a fost cunoscut faptul că 44.000 de călători  nu au primit încă rezultatele testelor efectuate la ei când s-au întors în Germania, unele dintre ele după mai bine de o săptămână. În acest moment, au fost, de asemenea, mai mult de 900 de persoane cu un rezultat Covid-19 pozitiv. Guvernul de stat a anunțat apoi că cel puțin toate rezultatele pozitive ar trebui transmise până joi după-amiază.

Evident, întârzierile se referă mai ales la teste care au fost efectuate pe autostrăzi. Aici, datele călătorilor au fost introduse manual mai întâi în formulare și mai târziu trebuiau digitalizate într-un proces complex. Huml s-a oferit să demisioneze din cauza defalcării, dar premierul Bavariei, Markus Söder (CSU), și-a exprimat încrederea în ministru. Însă Söder a lămurit că astfel de defalcări nu ar trebui să mai apară în viitor.

Germania a reușit să mențină numărul de cazuri de COVID-19 și decese relativ scăzute în comparație cu alte țări europene, dar există îngrijorări cu privire la un posibil al doilea val al pandemiei.

Sâmbătă, Germania a înregistrat cea mai mare creștere a cazurilor de coronavirus confirmate de la sfârșitul lunii aprilie, o creștere de 1.415, iar duminică, creșterea a fost de doar 625, deși de obicei sunt înregistrate mai puține cazuri în week-end.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel