Germania. Un șofer de microbuz care făcea curse Belgia-România nu avea nici măcar permis de conducere 

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:

Un șofer român, care efectua transport internațional de persoane, a fost prins de polițiștii germani fără permis de conducere. Microbuzul acestuia a fost scos din circulație, iar pasagerii săi și-au continuat călătoria cu alte mijloace.

Un român care efectua curse regulate de transport între Belgia și România a fost prins de polițiști, în Germania, fără a avea un permis de conducere valabil asupra sa. 

Potrivit publicației locale Augsburger Allgemeine, oamenii legii au scos din circulație un microbuz condus de român, în apropiere de Leipheim, pe A8. Deși bărbatului îi fusese suspendat permisul de conducere, acesta efectua transport comercial de persoane.

Românul avea doar trei pasageri în mașină

 

Totul s-a petrecut duminică după-amiază, 8 ianuarie, atunci când agenți din grupul de control al traficului greu al Poliției Rutiere din Neu-Ulm l-au verificat pe șoferul microbuzului înmatriculat în România în zona de odihnă Leipheim.

Românul, care lucrează pe cont propriu, transporta trei bărbați din Belgia în România. Deși această călătorie necesită un permis de conducere, tânărul de 27 de ani nu a putut prezenta un astfel de document. El avea asupra sa doar o copie a permisului de conducere.

Oamenii legii au interogat bazele de date și au descoperit că tânărului i-a fost suspendat permisul de conducere din cauza prea multor puncte de penalizare primite în România.

Polițiștii germani nu au stat la discuții și au scos din circulație microbuzul, iar românul a fost nevoit să depună un depozit de garanție pentru efectuarea procedurilor judiciare penale în Germania.

În urmă cu câteva zile, un șofer român oprit de poliție a fost la un pas să ajungă la închisoare. Bărbatul a fost salvat de șeful său, care s-a deplasat imediat la fața locului.

Șofer român oprit de poliție, la un pas să ajungă la închisoare în Germania

 

Un șofer român a avut parte de o zi de pomină, după ce a fost la un pas să ajungă la închisoare în Germania. În ajutorul său a sărit chiar șeful. 

În noaptea de sâmbătă spre duminică, polițiștii germani au arestat un român în vârstă de 33 de ani la granița dintre Germania și Olanda. Prin intervenția șefului său, individul a reușit să scape de o condamnare la închisoare.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului Federal de Poliție din Bad Bentheim, o patrulă de poliție a oprit și a verificat o mașină înmatriculată în România pe A30, în parcarea Waldseite Sud. Această acțiune a avut loc în cadrul operațiunilor de supraveghere a frontierei, la intrarea în Germania din Olanda.

În timpul verificării informațiilor personale ale pasagerului în vârstă de 33 de ani, polițiștii au descoperit că acesta avea emis pe numele său un mandat de arestare. Era acuzat de conducere fără permis și a fost condamnat să plătească o amenda de 600 de euro sau să execute o pedeapsă substitutivă de 15 zile de închisoare.

Deoarece cetățeanul român nu avea bani suficienți, s-a adresat rapid șefului său din regiunea Tecklenburger Land. Acesta a venit în grabă la secția de poliție și a plătit amenda, permițând astfel tânărului să evite executarea pedepsei cu închisoarea.

 

-------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din Germania, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link: 

-> https://chat.whatsapp.com/IsdGvKkdEY4JJhueZBrtNW  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel