Germania. Un român, pasager într-un tramvai, prins fără bilet și test negativ PCR, a fost dus direct la închisoare

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Germania. Un român, pasager într-un tramvai, prins fără bilet și test negativ PCR, a fost dus direct la închisoare
Germania. Un român, pasager într-un tramvai, prins fără bilet și test negativ PCR, a fost dus direct la închisoare

Poliția federală a pus în executare un mandat de arestare la gara principală Gelsenkirchen. Un bărbat, de 35 de ani, de origine română, pasager într-un tramvai, a fost dat jos și dus în închisoare.

Poliția federală a arestat, sâmbătă, un bărbat român, de 35 de ani, la gara principală Gelsenkirchen. Bărbatul urcase într-un tramvai fără a avea bilet și test RT PCR negativ. 

Controlorii au chemat imediat poliția la gara principală Gelsenkirchen. În jurul orei 18:00, controlorii au cerut sprijinul Poliției Federale, după ce un pasager nu a putut prezenta un bilet sau un test corona negativ, relatează waz.de. 

La controlul cetăţeanului român, agenții de poliție au constatat că judecătoria Gladbeck îl amendase pe bărbat cu suma de 200 de euro pentru înşelăciune. Întrucât acesta nu-și plătise amenda solicitată, polițiștii federali au pus în aplicare mandatul de arestare pentru executarea a 20 de zile de închisoare. 

 

Microbuz plin cu români, oprit pe autostradă, în Germania. Toți pasagerii dați jos, șoferul oprit să mai continue drumul

 

Un microbuz plin cu români care circula pe Autostrada A96 a fost oprit de polițiști. Toți pasagerii au fost verificați, iar șoferul a fost oprit să mai continue drumul, pentru că nu avea permis de transport internațional de persoane. 

Un microbuz cu opt persoane circula pe A96 a fost verificat de polițiști pe 26 noiembrie. Şoferul microbuzului nu avea însă permis de transport internaţional, astfel că i-a fost interzisă deplasarea. 

Potrivit unui comunicat al poliției, în seara zilei de 26 noiembrie 2021, o patrulă de la postul de poliție Memmingen a verificat un microbuz Mercedes, Sprinter, în parcarea Burgacker-Süd (BAB 96, direcția Munchen). Oamenii legii au stabilit că în microbuz călătoreau în total opt persoane care se îndreptau spre casă, în România.

Șoferul de autobuz, un român în vârstă de 32 de ani, a preluat oamenii de la diferite adrese din Elveția pentru a putea călători în țara lor de origine prin Germania și Austria. Pentru un astfel de transport internațional de persoane este necesar un permis, pe care șoferul român nu l-a putut prezenta. În consecință, au fost demarate cercetări suplimentare și au fost inițiate procedurile contravenționale, mai menționează sursa citată. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel