Germania. Un român a ajuns la închisoare pentru că nu a plătit 1200 de euro. Bărbatul era condamnat pentru furt

Georgiana Dragomir |
Data actualizării: | Data publicării:
Germania. Un român a ajuns la închisoare pentru că nu a plătit 1200 de euro
Germania. Un român a ajuns la închisoare pentru că nu a plătit 1200 de euro

Românii stabiliți în afara granițelor trebuie să se supună legilor din teritoriul pe care se află. În caz contrar, sunt buni de plată sau chiar arestați. Este și cazul unui român care nu a putut plăti o amendă penală în valoare de 1200 de euro și care acum va fi închis timp de două luni.

Polițiștii din Germania au încarcerat un român care nu a putut plăti o amendă penală, primită pentru furt. Astfel, bărbatul în vârstă de 42 de ani, va petrece următoarele două luni după gratii, informează Poliția din Erfurt.

Românul a fost surprins în timpul unor controale de rutină, în gara din Erfurt. Astfel de situații se înregistrează des, întrucât judecătorii internaționali stabilesc, de cele mai multe ori, pedeapsa cu amenda penală pentru infracțiunile comune, furturile neînsemnate. Se pleacă de la premisa că oamenii se pot reabilita și fără a fi condamnați la închisoare de la prima abatere penală.

Recent, o româncă a fost condamnată la închisoare tot pentru că nu a putut achita o amendă penală. Este vorba despre suma de 2400 de euro, deoarece polițiștii din Germania au prins-o beată la volan, scrie presa internațională.

Germania.  Un român a ajuns la închisoare pentru că nu a plătit 1200 de euro

 

Potrivit primelor date din anchetă, românul nu și-a putut plăti amenda, deoarece nu are un venit stabil. Deși locuiește în Germania de câțiva ani, nu s-a integrat pe piața muncii corespunzător, lucrând ocazional.

Cu toate acestea, polițiștii germani sunt obișnuiți cu fraude mari din partea românilor. Spre exemplu, cel mai mare jaf dat de un român în Germania este cel comis de Silviu Balaci. 

Stabilit în Frankfurt, a fost arestat,  după ce s-a stabilit că era implicat într-o fraudă de 722 de milioane de dolari. În fapt, bărbatul era implicat în mai multe cazuri de înșelăciune cu criptomonede, alături de alte persoane. Judecătorii americani sunt cei care au emis mandat de arestare internațională.

Cei mai mulți dintre românii amendați penal sunt cei care comit furturi sau conduc sub influența alcoolului, explică Poliția din Erfurt. Chiar dacă sumele par modice, acestea vin în sprijinul făptuitorilor, pentru a înțelege gravitatea faptei.

În România, de cele mai multe ori, pedeapsa cu închisoare este însoțită de amendă penală. Și legea română că neplata unei amenzi penale se transformă în zile de închisoare.  În funcție de gravitatea faptei, judecătorii au de ales în a condamna cu suspendare sau cu executare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel