Germania. Un raport oficial confirmă condițiile de cazare îngrozitoare la abatorul-focar, unde 1.000 de români s-au infectat cu COVID-19

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

Inspecţia condiţiilor de cazare pentru angajaţii est-europeni de la abatorul Toennies din Rheda-Wiedenbrueck, unde aproape 1.000 de români au fost infectați cu COVID-19, a scos la iveală aproape 1900 de deficienţe, a anunțat ministrul sănătăţii din landul Renania de Nord-Westfalia, Karl-Josef Laumann.

 

Raportul a fost prezentat de ministru în parlamentul landului. Potrivit acestuia au fost constatate spaţii supraaglomerate, mucegai, pericol de cădere, scurgeri la acoperişuri, instalaţii sanitare „catastrofale”, nereguli privind prevenirea incendiilor şi lipsa dezinfectantului, relatează dpa, citată de Agerpres.

Peste 1500 de lucrători de la Toennies au fost depistaţi ca purtători de coronavirus. Dintre aceștia, 996 sunt români, iar ceilalți sunt din Bulgaria și Polonia. Miercuri, la trei săptămâni după ce abatorul a fost închis, municipalitatea din Rheda-Wiedenbrueck a anunţat că a permis firmei să îşi reia treptat activitatea. Personalul administrativ - circa 400 de angajaţi - poate reveni la serviciu, dar compania a comunicat că iniţial va fi vorba doar de un număr mic de persoane.

Au fost inspectate circa 650 de clădiri, iar patru apartamente au fost evacuate

 

Laumann a precizat că la sfârşitul lui mai au fost inspectate circa 650 de clădiri, unde erau cazaţi 5.300 de oameni. „A fost necesară evacuarea a patru apartamente, din cauza deficienţelor structurale grave şi a pericolelor pentru sănătate”, a arătat el. În privinţa cazării muncitorilor agricoli, de asemenea în mare parte est-europeni, s-au găsit mai puţine neajunsuri. Laumann a menţionat că inspecţiile au fost posibile doar în contextul epidemiei de COVID-19, în mod obişnuit autorităţile din subordinea sa neputând face astfel de verificări. De aceea, premierul a cerut modificarea legislaţiei în această privinţă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel