Germania. Un elicopter se salvare s-a încurcat în cablurile de înaltă tensiune

Alexandra Steoleaca |
Data publicării:
Foto Ilustrativ
Foto Ilustrativ

Un elicopter de salvare care se deplasa către locul unui accident rutier s-a încurcat joi în cablurile de înaltă tensiune în districtul Cochem-Zell (landul german Renania-Palatinat), informează vineri dpa.

Rotorul elicopterului de tip ADAC, situat în partea din spate a aparatului de zbor, s-a încâlcit în liniile de înaltă tensiune între satele Valwig şi Bruttig-Fankel, pe cursul râului Mosel.

Pilotul a reuşit să aterizeze în cele din urmă pe o pajişte situată în apropierea unei podgorii şi a unui drum de ţară, a anunţat poliţia din oraşul Cochem. Potrivit sursei citate, nimeni nu a fost rănit.

Anterior, în zonă avusese loc un accident de trafic, pe o şosea principală, iar elicopterul se deplasa către locul accidentului. Brigada de pompieri a descarcerat un bărbat în vârstă de 82 de ani, care a suferit răni grave. În cele din urmă, un alt elicopter a fost trimis la locul accidentului şi l-a transportat pe bărbat la un spital din oraşul Trier.

Potrivit poliţiei, în momentul în care elicopterul s-a prins în firele de înaltă tensiune s-au produs un scurtcircuit şi o oprire a reţelei. Unele zone din oraşul Cochem au rămas pentru scurt timp fără curent electric, însă situaţia a revenit rapid la normal.

Nici elicopterul, nici linia de înaltă tensiune nu au avut prea mult de suferit în urma incidentului, potrivit sursei citate.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel