Germania. Un cuplu, arestat pentru trafic de bebeluși. Cum racolau femeile însărcinate

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Germania. Un cuplu, arestat pentru trafic de bebeluși. Cum racolau femeile însărcinate
Germania. Un cuplu, arestat pentru trafic de bebeluși. Cum racolau femeile însărcinate

Un cuplu bulgar căutat într-un caz de trafic de nou-născuţi în Grecia a fost arestat în Germania şi va fi în curând extrădat, a anunţat miercuri parchetul de la Sofia, citat de France Presse.

Pe numele celor doi suspecţi a fost emis un mandat european de arestare încă din februarie pentru "presupusă participare la o bandă criminală organizată ce vindea bebeluşi pe teritoriul Greciei", potrivit unui comunicat.

Cuplul, al cărui fiu se află deja în detenţie în Bulgaria, a fost arestat pe 29 aprilie la Neukirchen (sud-vest). Parchetul nu a detaliat motivele şederii lor în Germania.

Toţi trei se confruntă cu închisoare între 5 şi 15 ani.

Ei sunt acuzaţi că au recrutat în Bulgaria începând din 2015 femei însărcinate din medii sărace cu promisiunea de a le plăti între 5.000 şi 7.000 de leva (2.500 - 3.500 de euro). Acestea au fost apoi duse şi cazate într-un apartament din Atena înainte de a naşte.

„La câteva zile după naştere, copiii erau vânduţi unor comercianţi locali aparţinând probabil unei reţele internaţionale de trafic de copii”, a explicat parchetul. Au fost identificate nouă femei, toate sărace, ai căror copii s-au născut şi au fost vânduţi în Grecia, potrivit sursei citate.

 

Traficul cu nou-născuţi s-a extins în alte regiuni bulgare în ultimii ani



Traficul cu nou-născuţi, răspândit iniţial în ghetourile de romi din regiunea Burgas (est), s-a extins în alte regiuni bulgare în ultimii ani, cu Grecia vecină drept destinaţie principală.

În această ţară, încetineala procedurilor de adopţie, care în trecut putea dura până la cinci ani, i-a determinat pe mulţi să recurgă la acest tip de trafic ilegal.

O lege din 2018 a redus timpul de aşteptare, dar reţelele încă există şi rămân o „soluţie” uşoară pentru cei ce nu reuşesc să adopte un copil pe cale legală. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel