Germania. Șofer român de camion, vitezoman pe autostradă. Polițiștii au rămas uimiți când i-au cerut permisul de conducere

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Germania. Șofer român de camion, vitezoman pe autostradă. Polițiștii au rămas uimiți când i-au cerut permisul de conducere
Germania. Șofer român de camion, vitezoman pe autostradă. Polițiștii au rămas uimiți când i-au cerut permisul de conducere

În ianuarie 2021, un șofer român, în vârstă de 56 de ani, la volanul unui camion articulat de 40 de tone, aparținând unei companii de transport din nordul Germaniei, a fost prins circulând cu viteză excesivă pe Bundesstraße 16, în apropiere de Tapfheim. Bărbatul a fost depistat, în timpul unei măsurători de viteză efectuate de poliția rutieră din Donauwörth.

Românul a fost tras pe dreapta și verificat de agenții de poliție, care au descoperit că acesta deținuse, inițial, un permis de conducere moldovenesc, pe care l-a transcris în România în 2014, fără examinare, și pe care îl folosea în Germania din 2014. 

Întrucât Republica Moldova este o țară terță, bărbatul nu avea dreptul de a conduce în Germania. Șoferul a ignorat sfatul autorității germane competente pentru permise de conducere, de a solicita din nou permisul de conducere, și s-a mutat în Spania între 2018 și 2020, scrie bsaktuell.de.

Ulterior, autoritatea competentă pentru permise de conducere din Spania i-a eliberat bărbatului un permis de conducere spaniol fără a-l examina, dar a uitat să adauge un număr de cod la permisul de conducere, ceea ce a limitat valabilitatea actului pe teritoriul spaniol datorită transferului fără examinare.

Din cauza numărului de cod lipsă, bărbatul s-a întors în Germania în vara anului 2020, unde s-a angajat ca șofer, reușind să obțină transferul permisului de conducere spaniol într-un permis de conducere german. Autoritatea pentru permise de conducere va confisca acum acest permis de conducere, după ce șoferul român a condus fără un act valabil atunci când a intrat în Germania, în 2014.  Recent, poliția rutieră din Donauwörth a reexaminat acest caz neobișnuit de conducere fără permis și a depus o plângere penală la procuratură. 
 

Un alt român, prins cu permis de conducere fals, le-a spus polițiștilor că l-a obținut de la o școală auto online

 

În timpul unui control de lângă Memmingen, un tânăr șofer român, de 23 de ani, a prezentat polițiștilor un permis de conducere românesc, pe care ofițerii l-au descoperit rapid că era fals. În apropierea aeroportului din Allgäu, ofițerii de la inspecția poliției de frontieră din Lindau au oprit, în luna august, un automobil înmatriculat în Polonia.

Șoferul, un cetățean român, în vârstă de 23 de ani, le-a prezentat agenților de poliție un permis de conducere românesc. La o inspecție atentă a permisului de conducere, ofițerii au descoperit că acesta era fals. Luat la întrebări, tânărul român le-a spus agenților că a obținut permisul de conducere la o școală auto online și că l-a primit prin poștă, relatează allgaeuhit.de.

Acum, el trebuie să răspundă pentru falsificarea documentelor oficiale și pentru conducerea fără permis. Ulterior, la ordinul procurorului public din Memmingen, românul a fost nevoit să depună o sumă formată din patru cifre ca garanție, iar polițiștii i-au interzis să continue călătoria în calitate de conducător auto.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel