Germania. Românii dintr-un microbuz, lăsați pe drum. Polițiștii au confiscat vehiculul: „PERICOL public!“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Polițiștii din Wittlich, Germania, au verificat marți, 15 septembrie, un microbuz - în care se aflau șapte pasageri români plus șoferul - și o remorcă, ambele înmatriculate în România. Ansamblul rutier a fost indisponibilizat de îndată întrucât era un real pericol public.

Polițiștii care au inspectat microbuzul și remorca au descoperit că șoferul, un român, efectua transport internațional de persoane din România către alte țări europene, cu precădere Germania,  fără a deține o autorizație necesară în acest sens. Mai mult, ofițerii au găsit dovezi că cei șapte români, pasageri în microbuz, au plătit un „bilet“ pentru transport.

Autoritățile au constatat și starea avansată de degradare în care era microbuzul, un Ford Transit, ruginit aproape în totalitate: În caroserie rugina săpase găuri imense, acoperite apoi cu... bandă adezivă. Deși defectele erau vizibile cu ochiul liber, polițiștii au solicitat un expert, care a concluzionat că, în mod evident,  microbuzul reprezintă un real pericol pentru trafic și călători.

2. -imagine fara descriere- (masina_rugina.png)

„Cu greu poți găsi o parte a vehiculului care să nu fie ruginită. Ar fi mai ușor de inventariat ce este în regulă la acest microbuz!”, a conchis expertul.

Călătoria microbuzului a fost oprită, vehiculul tras pe dreapta și plăcuțele de înmatriculare, puse sub sechestru. Șoferul român este și el cercetat penal și se va alege cu o amendă uriașă, se arată într-un comunicat de presă al Poliției.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel