Germania. Român de 17 ani, cercetat pentru 'perturbarea traficului feroviar', după ce prietenul care-l însoțea a fost călcat de tren

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un tânăr de 16 ani a fost grav rănit după ce a fost lovit de tren în timp ce traversa calea ferată. Acesta era însoțit de un român de 17 ani. În urma accidentului din districtul Freising (Munchen), adolescentul a trebuit să fie operat de urgență.  Ambii băieți sunt acum cercetați pentru 'perturbarea traficului feroviar', în urma accidentului.

În districtul Freising, un tânăr de 16 ani a fost lovit, vineri seara, de un tren expres regional și a fost grav rănit când a încercat să traverseze calea ferată. Accidentul a avut loc în gara Eching.

Potrivit poliției din Munchen, adolescentul a trebuit să fie operat de urgență la spital. Însoțitoarea sa, în vârstă de 17 ani, a rămas nevătămată. Oamenii legii îi cercetează acum pe cei doi adolescenți pentru perturbare periculoasă a traficului feroviar. Aceștia sunt, de asemenea, acuzați de încălcarea Legii privind stupefiantele.

Potrivit Poliției Federale, un accident în care a fost implicată o persoană a fost semnalat în jurul orei 18.00 în gara Eching. Din primele cercetări a reieșit că un german de 16 ani și un român de 17 ani au traversat calea ferată în apropiere de stație. "Este evident că au observat prea târziu trenul regional care se apropia", continuă acesta. În timp ce ieșea de pe șine, tânărul de 16 ani din districtul Ebersberg a fost lovit la picior de trenul care trecea. El a suferit răni grave la călcâi în timp ce urca pe platformă.

 

Germania. Român de 17 ani, cercetat pentru 'perturbarea traficului feroviar', după ce prietenul care-l însoțea a fost călcat de tren

 

Victima a primit primele îngrijiri de la un ofițer de poliție federală care se îndrepta spre serviciu. Tânărul, care locuiește în Bruck, a fost transportat apoi la spitalul din Freising de către serviciul de salvare. Potrivit poliției, acesta a fost operat de urgență vineri seara. Prietenul care o însoțea pe victimă, un român de 17 ani care locuiește în Kirchseeon, nu a fost rănit. În urma măsurilor polițienești, acesta a fost predat tutorilor săi legali și astfel lăsat în libertate, la fel ca și tânărul de 16 ani.

Ofițerii de la secția de poliție din Munchen au identificat trenul RE4863 (Nürnberg - Munchen) ca fiind trenul implicat în accident. Mecanicul trenului a declarat că i-a recunoscut pe cei doi tineri în apropierea liniei ferate, în timp ce se îndreptau spre peron. El nu a inițiat frânarea de urgență. "El nu a perceput o coliziune sau un contact cu picioarele lor, motiv pentru care a continuat să conducă expresul regional până la gara principală", a explicat poliția. "Incidentul a avut doar un impact minor asupra operațiunilor feroviare."

O mostră de sânge a fost prelevată de la tânărul de 16 ani după consultarea cu procuratura din Landshut, deoarece îi fusese atribuit un așa-numit grinder - o moară cu care se poate zdrobi material vegetal de tipul cannabisului - care îi căzuse din buzunar. Departamentul de poliție din Neufahrn, în apropiere de Freising, investighează cazul, fiind suspectat de încălcarea legii privind stupefiantele. Între timp, poliția federală din Munchen îi cerceta pe cei doi adolescenți pentru interferență periculoasă cu traficul feroviar.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel