Germania. Român condamnat la închisoare, după ce a furat doi crapi dintr-o baltă. "Îmi cer scuze, mă spălam pe mâini" 

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Un român a fost la un pas ajungă la închisoare în Germania, după ce a furat doi crapi dintr-un iaz. Cazul a fost făcut public de presa locală din Germania. 

Un român, în vârstă de 51 de ani, a fost la un pas să ajungă la închisoare în Germania pentru doi crapi luați dintr-un lac. Inculpatul ar fi sustras peștele dintr-un iaz din Schneeberg, dauna totală fiind de 50 de euro. La proces, s-a aflat că Marian G. a avut și doi complici în momentul în care a comis fapta.

Potrivit publicației Tag 24, judecătorul de la Tribunalul Chemnitz a fost convins de vinovăția inculpatului, însă a fost indulgent cu acesta și l-a condamnat la închisoare cu suspendare.

 

Românul neagă că ar fi furat peștii: "Ne-am spălat pe mâini în baltă"

 

Românul a negat în instanță că ar furat peștele. "Am ieșit la plimbare și am cules ciuperci. Când am terminat, ne-am spălat pe mâini în baltă", a explicat Marian G. în fața judecătorului.

Totuși, modalitatea în care au fost scoși peștii din apă, rămâne neclară. Proprietarul iazului se îndoiește că aceștia au fost prinși cu mâinile goale.

Un bărbat în vârstă de 84 de ani, proprietar al unei grădini din zonă, i-a observat pe cei trei bărbați plimbându-se înainte și înapoi. "Am văzut un pește zvârcolindu-se pe jos", a spus bătrânul.

Când a vrut să-i confrunte pe presupușii hoți cu un alt martor, aceștia au plecat în grabă. Deși nu a putut da detalii exacte despre aspectul fizic al hoților, aceștia au fost identificați de poliție.  

 

Românul este recidivist

 

Nu este prima oară când Marian G. se întâlnește cu sistemul de justiție german, riscul de a fi încarcerat fiind foarte mare. Deoarece opt dintre cele unsprezece condamnări anterioare ale sale sunt pentru furt, românul riscă realmente să ajungă la închisoare.

Judecătorul Markus Zimmermann i-a mai dat o șansă, având în vedere că inculpatul are familie, și l-a condamnat la trei luni de închisoare cu suspendare pentru furtul de crapi. În plus, românul se află timp de trei ani sub control judiciar.

"Nu am judecat un așa caz în ultimii zece ani. Singurul motiv pentru acest verdict este familia ta", a spus judecătorul Markus Zimmermann în momentul în care a anunțat verdictul.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel