Germania. Român amendat drastic pentru că transporta copiii în microbuz fără nicio protecție

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un șofer român de 23 de ani a primit o amendă de câteva sute de euro, după un control al Poliției de frontieră. Bărbatul călătorea cu soție și cei doi copii mici, care stăteau în habitaclul mașinii fără a fi asigurați în scaunele lor speciale cu centuri de siguranță. Pentru că acestea au fost găsite în mașină, fiind nefolosite, amenda s-a dublat.

Ofițerii Poliției Federale din Ruhstorf an der Rott au verificat luni dimineață, pe A3, la punctul de control de frontieră din parcarea Rottal/Ost, o autoutilitară înmatriculată în România.

În timpul controlului, s-a descoperit că șoferul român, în vârstă de 29 de ani, își transporta cei doi copii mici în autovehicul fără a-i asigura în vreun fel. Unul dintre copii se afla pe scaunul de pasager al mamei și era doar ținut în brațe, iar cel de-al doilea dormea pe scaunul de pasager al dubei.

Deoarece ambele scaune pentru copii erau disponibile și se aflau în portbagaj, poliția presupune în acest caz un așa-numit "act premeditat" și a mărit amenda în limitele posibilităților legale împotriva tânărului de 29 de ani în consecință.

Românul a fost nevoit să plătească pe loc o garanție de trei cifre. Înainte de a-și putea continua călătoria după o instrucțiune urgentă, a trebuit să-și asigure cei doi copii în mod corespunzător, informează poliția germană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel