Germania. Răsturnare de situație în cazul românului care și-a înjunghiat colegul, convins că îi pune otravă în mâncare

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un român de 24 de ani, cercetat pentru tentativă de omor, va fi internat de urgență într-un spital de psihiatrie. Bărbatul din România, care suferă de schizofrenie paranoică, a înjunghiat un coleg de 22 de ani, tot român, într-o cameră din campusul unde locuiau, fiind convins că acesta îi pune otravă în mâncare.

Românul de 24 de ani a fost cercetat pentru suspiciunea de tentativă de omor. El este acuzat că a agresat fizic un coleg de cameră în vârstă de 22 de ani în locuința pusă la dispoziție de o companie de prelucrare a cărnii de pe Clarholzer Strasse, în iunie anul trecut. Românul inculpat a comentat motivele care au dus la această situație și a spus că era convins că ceilalți conaționali alături de care locuia i-au pus otravă în mâncare.

Vezi și: Germania. Muncitor român acuzat că și-a înjunghiat un coleg în timp ce erau în carantină: „Mi-au pus otravă în mâncare!“

Ludecătoria districtului Bielefeld a dispus plasarea unui muncitor în vârstă de 24 de ani într-un spital de psihiatrie, după ce s-a dovedit că bărbatul din România suferă de schizofrenie paranoică. „A acționat fără vinovăție”, a declarat joi președintele, atunci când verdictul a fost pronunțat în fața instanței de district Bielefeld. Un evaluator specializat  a concluzionat că tânărul de 24 de ani suferea de o boală mintală de care nu era conștient, fapt care l-a mânat să facă gestul necugetat.

„Are halucinații. Aude vocile părinților săi“

 

Înainte de a-și înjunghia colegul, pe 13 iunie, românul s-a dus la un medic la cererea lui, apoi a fost dus la un spital. Cu toate acestea, medicii nu l-au putut diagnostica pe inculpat. Tânărul de 24 de ani a mers apoi la secția de poliție Rheda-Wiedenbrücker. ici cei de acolo nu au înțeles îngrijorarea lui acolo. S-a întors deprimat la locul de cazare, moment în care un coleg de cameră i-a oferit o țigară. Atunci bărbatul a scos  cuțitul și l-a rănit pe un tânăr român care era prezent.

 „El continuă să experimenteze halucinații. Aude vocile părinților săi. Oprirea medicamentelor pe care le-a primit în timpul șederii sale de șapte luni în centrul psihiatric ar putea duce inevitabil la o recidivă. Dacă nu este tratat, inculpatul este în prezent un pericol foarte mare pentru publicul larg”, a declarat judecătorul care a dictat verdictul, dispunând internarea românului într-un centru psihiatric, în regim de detenție.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel