Germania pune gând rău migranților: S-au SĂTURAT

Narcis Popa |
Data publicării:

Solicitanţii de azil trebuie să înveţe că Germania nu tolerează agresiunile sexuale, a declarat comisarul german pentru migraţie, Annette Widmann-Mauz, după unda de şoc produsă de violarea unei tinere de 18 ani, caz în care au fost arestaţi şapte sirieni, relatează Reuters. 

"Făptaşii trebuie aduşi în faţa unei instanţe şi pedepsiţi sever", a spus Annette Widmann-Mauz, secretar de stat pentru migraţie, refugiaţi şi integrare, citată de organizaţia de ştiri RND. 

Poliţia germană a arestat luna trecută şapte bărbaţi sirieni, cu vârste cuprinse între 19 şi 29 de ani, alături de un bărbat german de 25 de ani, sub suspiciunea că au violat o femeie în oraşul Freiburg din sud-vestul ţării. 

Unul dintre bărbaţi este suspectat că a pus droguri în băutura femeii într-un club de noapte din Freiburg, după care ei au agresat-o sexual pe rând într-un tufiş. 

Cazul a şocat Freiburgul, un oraş universitar pitoresc, şi riscă să amplifice sentimentele împotriva refugiaţilor în întreaga ţară, în contextul în care formaţiunea antiimigranţi Alternativa pentru Germania (AfD) încearcă să îşi consolideze poziţia de principal partid de opoziţie. 

"Toţi solicitanţii de azil trebuie să urmeze cursuri despre coexistenţa în Germania imediat ce ajung în ţară sau la primul centru de recepţie, iar asta include şi toleranţă zero faţă de abuzul sexual şi alte acte de violenţă", a spus Annette Widmann-Mauz. 

În poziţia sa de secretar de stat pentru migraţie, Annette Widmann-Mauz lucrează în cadrul cancelariei conduse de Angela Merkel. 

Avansul AfD este atribuit parţial reticenţei opiniei publice faţă de venirea a peste un milion de migranţi începând cu mijlocul lui 2014, mulţi dintre ei din zonele de conflict din Orientul Mijlociu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel