Germania. Proteste violente faţă de restricţiile antiepidemice şi vaccinare

Mihaela Horchidan |
Data publicării:

Proteste violente au avut loc luni seară şi în cursul nopţii în mai multe oraşe din Germania faţă de restricţiile antiepidemice şi presiunile în sensul vaccinării.

 

 

Protestele violente au dus și la rănirea unor agenţi ai forţelor de ordine, informează Mediafax, citând publicaţia Der Spiegel. Cele mai grave violenţe s-au produs în orăşelul Bautzen, situat în landul Saxonia.

Aproximativ 500-600 de protestatari au atacat forţele de ordine. Totodată, aceștia au distrus un vehicul de intervenţie.

"Agenţii forţelor de ordine au fost atacaţi cu grenade şi sticle", a comunicat Poliţia din Bautzen, prin Twitter. Forţele de ordine au intervenit cu gaze lacrimogene şi bastoane pentru dispersarea protestatarilor.

Cel puţin zece poliţişti au fost răniţi în confruntări, iar treizeci de protestatari au fost reţinuţi în urma violențelor.

În oraşul Rostock, situat în landul Mecklenburg-Pomerania, au manifestat aproximativ 6.500 de persoane faţă de restricţiile antiepidemice şi faţă de impunerea vaccinării. De asemenea, alte aproximativ 2.750 de persoane au protestat în orăşelul Schwerin.

Mii de persoane au protestat şi în oraşele Saarbrücken, Kaiserslautern şi Pirmasens. Trei agenţi de poliţie au fost răniţi în Pirmasens după ce au fost atacaţi de protestatari, scrie Mediafax.

 

Noile restricții împotriva COVID au intrat în vigoare

 

Protestele vin în contextul în care noile măsuri împotriva coronavirusului au intrat marţi în vigoare în Germania pe fondul unei situaţii marcate de scăderea incidenţei îmbolnăvirilor, dar şi de temeri provocate de varianta Omicron, mai contagioasă, scrie Agerpres, citând EFE.

La ultima reuniune a guvernului federal cu guvernele regionale s-a stabilit ziua de 28 decembrie drept dată limită pentru introducerea unei serii de restricţii. Acestea sunt menite să încetinească răspândirea variantei Omicron, mult mai contagioasă.

De asemenea, autorităţile germane vor să evite ca perioada sărbătorilor de iarnă să marcheze o creştere semnificativă a numărului cazurilor de îmbolnăviri.

Pentru reuniunile în aer liber şi în interior există, începând de marţi, o limită de participare de 10 persoane. Pentru nevaccinaţi, limita este şi mai strictă, un nevaccinat putând să se întâlnească doar cu două persoane cu care nu trăieşte în aceași locuință.

În plus, discotecile se vor închide, iar pentru accesul la muzee, restaurante şi centre comerciale - cu excepţia celor considerate necesare pentru a acoperi nevoile de bază, precum supermarketurile şi farmaciile - va fi obligatorie prezentarea unui certificat de vaccinare sau a unui test negativ la coronavirus, scrie Agerpres.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel