Germania. Primele zăpezi, primele probleme: Doi șoferi români de camion, blocați în cabină, după ce au ajuns cu mastodontul în șanț

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Foto ilustrativ
Foto ilustrativ

Ca urmare a primelor semne ale venirii iernii, pe autostrăzile din Franconia Superioară, Germania, s-au înregistrat perturbări considerabile ale traficului încă de dimineață. Un camion condus de un român s-a răsturnat într-un șanț.

Totul a început cu puțin înainte de ora 8 dimineața, cu un camion articulat din România. Pe drumul alunecos de zăpadă dintre intersecțiile Hof/West și Münchberg/Nord, camionul de 40 de tone al șoferului a derapat și a intrat în coliziune cu parapetul central de protecție.

Transportatorul, încărcat cu 16 tone de piese de plastic, s-a oprit în cele din urmă, zăcând peste parapetul de protecție. În prezent, benzile din stânga și din mijloc ale carosabilului dinspre sud al autostrăzii A9 sunt blocate în zona locului accidentului.

Inițial, cei doi șoferi români au rămas blocați în cabina șoferului, dar între timp au fost salvați din cabină cu răni și au primit îngrijiri medicale.

Doi șoferi români de camion, blocați în cabină, după ce au ajuns cu mastodontul în șanț

 

La intersecția Hof/West, traficul va fi deviat către intersecția Münchberg/Nord. Intenția este de a redirecționa vehiculele blocate în fața locului accidentului pe o singură bandă de circulație, pe lângă locul accidentului.

Poliția rutieră din Hof este de serviciu aici cu mai multe vehicule de patrulare, împreună cu pompierii, THW și serviciile de salvare. Operațiunile de recuperare și de curățare vor mai dura câteva ore, deoarece pentru recuperare va fi folosită o macara. Este de așteptat să existe obstacole pe tot parcursul zilei.

Germania. Primele zăpezi, primele probleme

 

Potrivit primelor estimări ale poliției, pagubele materiale se ridică la o valoare de șase cifre.  În prezent, autostrada A9 este închisă la Münchberg-Nord în direcția Nürnberg.

În jurul orei 8.20, un camion articulat polonez a derapat și s-a rotit pe toată carosabilul pe așa-numitul Saaleabstieg (coborârea Saale) de pe A9, în apropiere de Berg, în direcția Berlin. După mai multe coliziuni cu barierele de protecție, vehiculul implicat în accident s-a oprit pe banda de urgență. Șoferul polonez nu a fost rănit, dar un rezervor a fost spart. O cantitate mare de motorină s-a împrăștiat pe tot drumul.

De asemenea, sunt în curs de desfășurare măsuri polițienești și de curățare a drumurilor.

Din cauza ninsorilor abundente care continuă să cadă, există obstacole considerabile în trafic, în special pe porțiunile de urcare și coborâre, din cauza vehiculelor grele care traversează drumul.

Serviciile de întreținere a autostrăzilor mobilizează toate forțele disponibile, precum și vehiculele de deszăpezire și deszăpezire.

 

----------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din Germania, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link: 

-> https://chat.whatsapp.com/IsdGvKkdEY4JJhueZBrtNW  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel