Germania: O mamă româncă cu șapte copii riscă să fie evacuată din casă

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:

Presa germană aduce în atenția cititorilor încă un caz de discriminare al românilor: unei mame singure și celor șapte copii ai săi li se refuză orice ajutor social.

Potrivit presei germane, o mamă singură și cei șapte copii ai săi, dintre care unul cu handicap sever, riscă să fie dați afară din locuință pentru că nu-și mai pot plăti chiria, deoarece li se refuză orice ajutor social de către „autoritățile fără milă”, relatează jungewelt.de.

Românca în vârstă de 47 de ani a venit în 2010, în Germania, la Hessen, împreună cu soțul ei și cei șase copii, dintre care unul bolnav. Se pare că între timp, familia s-a mărit, dar femeia a rămas singură.

Soțul ei era cel care asigura traiul zilnic, colectând fier vechi. De cele mai multe ori, erau zile întregi când nu aveau ce mânca, potrivit spuselor copiilor mai mari.

 

Încălcarea dreptului la demnitatea umană

 

După ce femeia a rămas singură cu șapte copii, nu își mai poate plăti chiria. Sunt deja câteva luni de când cele 8 persoane trăiesc din donații bisericești, de unde primesc mâncare și îmbrăcăminte, deoarece legea refuză să le mai acorde orice ajutor social.

Cazul a fost preluat de Curtea Socială din Darmstadt care consideră acest lucru drept o încălcare a Legii Fundamentale. Acum, Curtea Contituțională Federală trebuie să decidă dacă autoritățile competente au încălcat dreptul la demnitatea umană, fiind vizate atât centrul de muncă, cât și biroul de asistență socială, precum și fondul familial.

Cazul a fost transferat la Karlsruhe.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel