Germania. O ieșire la bowling, devenită un coșmar pentru doi șoferi români: Unul a ajuns într-un scaun cu rotile, celălalt condamnat

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Tribunalul local din König-Heinrich-Platz a dat un verdict în cazul unei bătăi într-un bar din Beeck, după ce un român de 40 de ani a ajuns la spital, imobilizat în scaun cu rotile, după câteva îmbrânceli. Un român de 48 de ani este acuzat ca i-a cauzat vătămări grave colegului său.

Un bărbat în vârstă de 40 de ani are nevoie de asistență medicală după o îmbrânceală într-un pub din Duisburg-Beeck. Adversarul său a vorbit în instanță în lacrimi.

Un român în vârstă de 48 de ani a vrut să își ia pauza de weekend pe 17 decembrie 2017: Șoferul camionului s-a instalat confortabil pe bancheta camionului său. Dar apoi au apărut alți colegi și compatrioți și, în cele din urmă, a fost convins să meargă la bowling într-un restaurant din Duisburg-Beeck. O decizie fără de care un român de 40 de ani nu ar fi fost, probabil, imobilizat într-un scaun cu rotile.

Pentru că nu a rămas doar cu o singură bere. În jurul miezului nopții, dispoziția exuberantă a bărbaților s-a schimbat. A fost o luptă. Bărbatul de 40 de ani a căzut la pământ și s-a lovit cu capul de o masă. În urma loviturii, s-a ales cu craniul fracturat și cu o hemoragie cerebrală masivă. Probabil că bărbatul va suferi consecințele pentru tot restul vieții sale: Are tulburări de mișcare și, între timp, și-a pierdut aproape complet capacitatea de a vorbi.

Germania. O ieșire la bowling, devenită un coșmar pentru doi șoferi români

 

Parchetul de pe lângă instanța locală l-a acuzat pe bărbatul de 48 de ani de vătămare corporală gravă în acest context. Acesta ar fi provocat intenționat consecințele faptei, trimițând partea vătămată la pământ cu un pumn, potrivit acuzării.

"Dacă aș fi rămas în vehiculul meu...", a regretat printre lacrimi acuzatul. Doi dintre pasageri s-au luat brusc la ceartă între ei. Ultima parte vătămată, care era în mod clar superioară din punct de vedere fizic, a împins un alt român, astfel încât acesta a zburat peste o masă. "Apoi a venit spre mine. Mi-era teamă că piciorul meu ar putea păți ceva", a declarat bărbatul de 48 de ani, care s-a prezentat în fața instanței cu un picior teribil de marcat de un accident de muncă.

"Atunci l-am împins", mărturisește bărbatul de 48 de ani, uitându-se prin sală ca și cum ar căuta ajutor. "Nu puteam să știu că se va întâmpla ceva atât de groaznic", a mărturisit el printre lacrimi, citet de nrz.de.

Un român a ajuns într-un scaun cu rotile, celălalt condamnat

 

Martorii au confirmat această versiune. Nu a fost posibil să se dovedească faptul că acuzatul a fost lovit cu pumnul. De altfel, s-a renunțat la interogatoriul părții vătămate, întrucât nu-și amintește nimic despre incident.

Juriștii au fost de acord: în mod obiectiv, nu a existat legitimă apărare, lucru pe care acuzatul ar fi trebuit să îl recunoască. Faptul că nu a făcut acest lucru a fost considerat neglijență de către juriu.

Bărbatul în vârstă de 48 de ani, care nu avea până acum antecedente penale, a scăpat cu o pedeapsă de șase luni de închisoare, a cărei executare a fost suspendată timp de trei ani. În plus, el trebuie să plătească o amendă de 2500 de euro părții vătămate. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel