Germania. Moldoveni, opriți de poliția federală. Doi şoferi români, certaţi acum pentru trafic de migranţi

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

Doi cetățeni moldoveni au fost opriţi miercuri, de două ori, de poliția federală, în timpul controalelor la frontieră pe autostrada A93. În ambele cazuri, moldovenii se aflau în automobile conduse de şoferi români. Acum, şoferii români sunt cercetați pentru trafic de migranţi. 

 

La primele ore ale dimineții de miercuri, bărbaţii de 31 şi, respectiv, 55 de ani, din Moldova au încercat să treacă pentru prima dată frontiera germano-austriacă. Aceştia se aflau în maşina unui şofer român. În timpul controlului, poliția federală a constatat că pasagerii nu dețineau documentele de ședere necesare pentru şedere în Germania. Aceștia au fost raportați pentru tentativă de intrare ilegală și au fost întorşi în Austria.

Şoferul român, de 39 de ani, s-a ales cu o plângere penală pentru trafic de migranţi. Ulterior, şi-a putut continua călătoria singur. În seara aceleiași zile, cei doi moldoveni au reapărut la punctul de control de pe autostradă. De data aceasta, se aflau în mașina unui şofer român tânăr de 25 de ani. Luat la întrebări, şoferul l-ea spus poliţiştilor că i-a lua pe ci doi pasageri pentru a le face o favoare, scrie wasserburger-stimme.de.

Ancheta a scos la iveală faptul că cei doi oferi se cunoşteau şi că au convenit asupra presupusei operațiuni de trafic de migranţi. De asemenea, s-a dovedit că datele şoferului român fusese deja înregistrate de Poliția Federală la Chemnitz anul trecut în legătură cu o altă tentativă de trafic de migranţi. Poliția federală din Rosenheim l-a raportat pe bărbat pentru infracţiunea, apoi a fost eliberat. În ceea ce priveşte cei doi cetăţeni  moldoveni, aceştia au fost întorşi în Austria.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel