Germania: Militari NATO, răniţi după coliziunea dintre două vehicule de luptă Puma

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Militari NATO, răniți în timpul unui exercițiu, după ce două vehicule de luptă Puma ale infanteriei s-au ciocnit. Incidentul, în urma căruia 12 militari au fost răniți, s-a petrecut într-un poligon militar din estul Germaniei, potrivit Bundeswehr, armata germană.

Pe terenul de antrenament Altmark din estul Germaniei, a avut loc un accident în care au fost implicate două vehicule de luptă Puma. Doisprezece soldați au fost răniți, dintre care unul grav, a anunțat armata germană. Un purtător de cuvânt al armatei a declarat că poliția militară investighează cazul.

Purtătorul de cuvânt a spus că unul dintre soldaţi a fost serios rănit şi dus la spital. Dar rănile nu îi pun în pericol viaţa, potrivit ultimelor informaţii. 

Militari NATO, răniţi după coliziunea dintre două vehicule de luptă Puma, în Germania

 

Incidentul cu vehiculele Puma, care cântăresc fiecare 40 de tone, s-a produs pe poligonul militar Altmark, landul Saxonia-Anhalt.

Între timp, ministrul german al Apărării, Boris Pistorius, a vizitat un batalion de tancuri în oraşul Augustdorf (vest), baza celor 14 tancuri Leopard 2 pe care Berlinul s-a angajat să le livreze Ucrainei. – Scopul lui Scholz: „Armata germană, cea mai bine echipată din Europa”

Puma, construit de KMW şi Rheinmetall, este destinat să înlocuiască vechile vehicule de luptă Marder ale infanteriei Germaniei.

Anterior, au fost depistate defecte la mai multe mașini de luptă



În decembrie, s-a raportat că 18 vehicule de luptă de infanterie Puma care participau la exercițiile Bundeswehr au avut o defecțiune. Fostul ministru al apărării german Christine Lambrecht a dat companiilor din domeniul apărării câteva săptămâni pentru a elimina defectele.

Vehiculele erau pregătite pentru a fi incluse în unitățile de intervenție rapidă de răspuns (VJFT) în cadrul FOR THIS. "Vehiculul cu șenile, care se luptă cu numeroase probleme tehnice, a fost considerat apt pentru luptă abia anul trecut", a relatat cotidianul Die Welt în decembrie. El a reamintit că, potrivit asigurărilor Bundeswehr, Puma trebuia să fie "cel mai modern vehicul de luptă de infanterie din lumea occidentală" și "a adăugat un nou capitol la istoria sa de 20 de ani plină de defecte". 

"Toată lumea știe că Puma este predispus la defecțiuni. Această stare nu poate continua fără modificări corespunzătoare. În caz contrar, ar trebui să se caute alte sisteme existente", a subliniat șeful de atunci al Ministerului Apărării.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel