Germania. Markus Söder, candidat pentru postul de cancelar, opțiunea politicienilor din cadrul CDU/CSU

Markus Soeder
Markus Soeder

Mai mulţi politicieni din cadrul formaţiunii Uniunea Creştin-Democrată / Uniunea Creştin-Socială (CDU/CSU) propun ca premierul landului Bavaria, Markus Söder, să fie candidatul partidului de centru-dreapta la funcţia de cancelar al Germaniei în scrutinul parlamentar din septembrie.

Uniunea Creştin-Democrată, partidul cancelarului Angela Merkel, a înregistrat rezultate slabe în alegerile parlamentare desfăşurate recent în landurile Rheinland-Pfalz şi Baden-Württemberg. Potrivit sondajelor, popularitatea Uniunii Creştin-Democrate (CDU) înregistrează o scădere puternică, ajungând la nivelul de doar 28%, pe fondul criticilor privind restricţiile antiepidemice şi în contextul unui scandal de corupţie.

Criza politică intensifică disputele între Uniunea Creştin-Democrată (CDU) şi filiala din Bavaria a formaţiunii de centru-dreapta, Uniunea Creştin-Socială (CSU), pe tema desemnării candidatului CDU/CSU la funcţia de cancelar în scrutinul parlamentar programat în septembrie. În mod normal, Armin Laschet, noul lider al Uniunii Creştin-Democrate (CDU), ar trebui să fie candidatul formaţiunii pentru postul de cancelar, dar nu este exclusă candidatura lui Markus Söder, premierul Bavariei şi liderul Uniunii Creştin-Sociale (CSU).

Germania. Markus Söder, candidat pentru postul de cancelar 

 

"Trebuie să intrăm în competiţie cu cel care are cele mai bune şanse potrivit sondajelor, iar acesta este, la distanţă mare, Markus Söder", afirmă deputatul CDU Johannes Steiniger, citat de publicaţiile Der Spiegel şi Frankfurter Allgemeine Zeitung.

"Ultimele alegeri au arătat că încrederea într-o anumită persoană este determinantă în opţiunile de vot", argumentează, la rândul său, deputata CDU Ronja Kemmer.

Armin Laschet, premierul landului Renania de Nord-Westfalia, a fost ales în ianuarie în funcţia de lider al Uniunii Creştin-Democrate. Mai mulţi lideri din cadrul CDU, inclusiv Armin Laschet, s-au declarat favorabili luării deciziei desemnării candidatului la funcţia de cancelar împreună cu CSU. Sondaje de opinie efectuate la sfârşitul lunii ianuarie arătau că Markus Söder se situa pe primul loc în preferinţe pentru postul de cancelar, urmat de Armin Laschet.

Scrutinul parlamentar este programat în Germania pe 26 septembrie. Cancelarul Angela Merkel a anunţat că nu va mai participa la viitorul scrutin legislativ, potrivit MEdiafax.

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
NoMy