Înșelătoria „Eminescu“, orchestrată de români în toată Germania: Benzinăriile, locul preferat de atragere a victimelor

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un șofer din Germania s-a „îmbogățit“ cu 1.000 de lei, dar  rămas în pagubă cu 120 de euro. Atât i-a dat unui fraudator român pe o bancnotă veche, reală, dar lipsită de valoare - fiind scoasă din uz, pe care l-a convins că valorează peste 200 de euro. Faptele s-au petrecut lângă o benzinării, lângă Staubing și Weltenburg.  

Escroci români în libertate în districtul Kelheim. Victimelor li se cere să schimbe bancnote românești fără valoare în euro. Infractorii au devenit activi în Staubing și Riedenburg.  Adesea se prefac că sunt în suferință, reușind să impresioneze victimele.

Autorii, care sunt suspectați a fi membri ai unor bande de români, le cer victimelor lor să schimbe bancnote de 1000 de lei fără valoare în euro, avertizează poliția din Kelheim. Această bancnotă românească a fost eliminată din 2005.

Marți, 4 august, în jurul orei 17.00, o persoană necunoscută a folosit această înșelătorie pentru a fura 120 de euro de la un bărbat între Staubing și Weltenburg, potrivit poliției.

Autorul necunoscut se deplasa la bordul unui sedan albastru, model BMW seria 5, și a declarat că trebuie să alimenteze urgent. Întrucât nu avea euro, i-a cerut victimei să schimbe o bancnotă românească de 1000 de lei.

Înșelătoria „Eminescu“, orchestrată de români în toată Germania

 

Potrivit poliției, valoarea echivalentă pentru 1000 de lei este în prezent de aproximativ 200 de euro. Agresorul a fost "generos" și i-a propus victimei o înțelegere de 120 de euro. Ulterior, autorul a plecat cu mașina. Ulterior, victima și-a dat seama că biletul nu avea nicio valoare și a anunțat poliția.

Infractorul este descris după cum urmează: Are între 25 și 30 de ani, 1,85 metri înălțime, păr negru și barbă mare.



Caz similar în Riedenburg


Potrivit poliției din Kelheim, un caz similar a avut loc în Riedenburg: tot marți seară, 4 august, în jurul orei 18.00, doi bărbați care conduceau două Audi A6, unul argintiu și unul negru, au abordat un bărbat de 46 de ani în Schullandheimweg cu aceeași înșelătorie. Bărbatul nu a răspuns și nu a schimbat niciun ban, potrivit poliției.

Descrierea unuia dintre făptașii din Riedenburg prezintă asemănări cu cea a făptașului din Staubing: În vârstă de aproximativ 30 de ani, înalt de 1,85 metri, păr negru și barbă neagră. Este posibil să fie vorba de același autor, spune un purtător de cuvânt al poliției din Kelheim. Nu există o descriere a celui de-al doilea autor din Riedenburg.

În ambele cazuri, poliția nu a reușit să găsească niciunul dintre făptași. Martorii și persoanele rănite sunt rugate să sune la poliția din Kelheim la numărul de telefon 09441/50420.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel