Germania. Fără precedent! Un bloc întreg, locuit de zeci de români, în carantină totală

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Toți chiriașii blocului de apartamente de pe Harzer Strasse, colțul Treptower Strasse, din Neukölln, Germania, sunt ținuți în carantină, după ce au fost depistate peste 50 de persoane infectate cu noul coronavirus. Cei mai mulți sunt cetățeni români.

Pentru prima dată de la începutul pandemiei de coronavirus, un bloc întreg a fost pus în carantină la Berlin. Blocul de apartamente din districtul berlinez Neukölln ar fi fost afectat de infecția cu noul coronavirus de la doi elevi depistați pozitiv. Harzer Straße este un complex rezidențial cu probabil sute de rezidenți aflați în carantină. Peste 50 de cazuri de coronavirus au fost identificate anterior acolo, potrivit Der Spiegel.

Nu este cunoscut numărul exact de rezidenți, a declarat consilierul municipal Falko Liecke. "Nu am idee câți oameni locuiesc de fapt acolo", a spus politicianul CDU. În prezent, toți locuitorii locuințelor afectate sunt testați de autoritatea sanitară.

Potrivit Consiliului municipal al Liecke, locuitorii blocului sunt, în cea mai mare parte, familii mai mari de cetățeni români. Departamentul de sănătate din Neukölln lucrează pentru a stabili cauza izbucnirii focarului de coronavirus în cartierul rezidențial. Conform datelor inițiale, o urmă importantă ar putea fi faptul că mulți rezidenți români locuiesc în casele în cauză. Această caracteristică leagă cazul Neukölln  cu alte focare de corona identificate în Spandau și Nunta. Comunitățile întregi de case trebuiau testate acolo pentru virus. 

Birourile raionale au observat inițial că elevii de școală din Berlin din familiile românești au dezvoltat primele infecții. Băieții și fetele afectate trebuiau trimiși în carantină la școlile din Spandau, Neukölln și Mitte. După cum a fost raportat, cazurile ar putea fi cel puțin parțial legate. O teorie neconfirmată din partea autorităților este aceea că un pastor infectat, care se află acum într-un spital, ar putea să-i fi infectat pe alții în timpul vizitelor la mai multe congregații sau în timpul unui serviciu religios, potrivit berliner-kurier.de.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel