Germania: Decizie în cazul românului ales „Mister Germania“, după ce a ucis un polițist

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Sentinţa de condamnare la şapte ani de închisoare pentru Adrian Ursache, fost ''Mister Germania'', găsit vinovat de tentativă de omor, este valabilă, au anunţat miercuri oficiali ai instanţei germane, relatează dpa.

O instanţă federală din oraşul Halle a respins apelul fără a da explicaţii suplimentare. Ursache a fost găsit vinovat de tentativă de omor anul trecut şi condamnat la şapte ani de închisoare.

Adrian Virgil Ursache a împușcat un polițist în urmă cu patru ani și a primit 7 ani de închisoare. Românul a câștigat în anul 1998 titlul de Mister Germania. Apoi, s-a căsătorit cu o fostă regină a frumuseții, și din iubire pentru ea, a trecut la Islam.

Agenţia de informaţii interne din Germania crede că Ursache este membru al Mişcării extremiste ''Cetăţenii Reich-ului'', care nu recunoaşte statul german sau deciziile instanţei emise în numele său. Ursache neagă orice asociere în acest sens.

Poliţia a încercat evacuarea lui din locuinţă pe 25 august 2016, după ce acesta a declarat că proprietatea lui este stat independent. Ursache a împuşcat un ofiţer de poliţie, care a decedat din cauza rănilor provocate.

Adrian Ursache a refuzat de-a lungul timpului să își plătească dările către stat și a acumulat o datorie de aproape 500.000 de euro. Așa se face că autoritățile au vrut să îl evacueze din locuința sa din Reuden. Nemulțumit, românul s-a opus și a urmat un schimb de focuri. La un moment dat, bărbatul a tras într-un polițist, a nimenit în cască, iar glonțul a ricoșat apoi în gâtul unui alt polițist. Pe acesta din urmă l-a rănit foarte grav. 

Mai mult decât atât, și românul a fost împușcat în schimbul de focuri și a ajuns la spital.

[citeste si]





Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel