Germania. "Bonus Corona" pentru angajați: 1.300 de euro, neimpozabili, până în martie 2022. Cine va primi banii?

Mihaela Horchidan |
Data publicării:

Până la 31 martie 2022, angajatorii pot plăti angajaților un bonus Corona neimpozabil. Cu toate acestea, nu toți angajații pot beneficia de acesta.

 

Angajații din administrația publică a landurilor (cu excepția landului Hessa) primesc până cel târziu în luna martie un bonus Corona de 1.300 de euro, scutit de taxe și contribuții.

Stagiarii și studenții angajați primesc un bonus Corona de 650 de euro, în condițiile în care peste un milion de lucrători sunt afectați de pandemie, potrivit unui raport al Deutsche Presse-Agentur (dpa), inclusiv "în administrație, spitale universitare, școli, grădinițe, poliție și pompieri, servicii de întreținere a drumurilor, silvicultură sau chiar companii de gestionare a deșeurilor". 

Hesse plătește un bonus Corona de 1.000 de euro angajaților săi de stat, după negocieri separate între sindicate și patronate, informează portalul oeffentlicher-dienst-news.de, scrie Merkur.de.

Nu doar angajații din serviciul public al landurilor, ci și funcționarii publici bavarezi vor primi o plată specială Corona de 1.300 de euro.

De asemenea, coaliția planificată a semafoarelor s-a pronunțat în favoarea unei prime reînnoite pentru tot personalul medical, atât din spitale, cât și din căminele de bătrâni. Acesta vrea să pună la dispoziție un miliard de euro în acest scop, relatează dpa, potrivit Merkur.de.

 

"Bonus Corona" pentru angajați, inclusiv pentru cei part-time: 1.300 de euro, neimpozabili, până în martie 2022

 

Astfel, angajatorii din Germania mai pot plăti angajaților lor un „Bonus Corona”, fără alte taxe, până la 31 martie 2022. Acest lucru este valabil și pentru persoanele cu joburi în regim part-time.

Anunțul vine după negocieri dure. Astfel, într-un final, se pare că sindicatele și patronatele de stat au ajuns la un acord privind plata unui bonus neimpozabil de 1.300 de euro pentru angajații din administrația publică de stat. Conform acestui acord, cei 1,1 milioane de angajați din statele federale (cu excepția landului Hessa) vor primi la începutul anului viitor o plată neimpozabilă de 1.300 de euro.

În plus, plata acestui bonus trebuie efectuată până în martie 2022, deoarece scutirea de impozit se aplică până atunci.

Potrivit angajatorilor, transferul legislativ al plății speciale neimpozabile pentru funcționarii publici activi este deja în pregătire. Cu toate acestea, beneficiarii de pensii și pensionarii nu sunt incluși în oferta angajatorilor, de plată specială Corona.

Landul Hesse negociază separat cu sindicatele un contract colectiv de muncă pentru sectorul public. La mijlocul lunii octombrie s-a ajuns la un acord, astfel că angajații de stat din Hesse vor primi o plată specială.

Acest beneficiu este rezultatul unor negocieri colective, care au avut în centru contextul actual al pandemiei și pierderile financiare suferite de angajați în această perioadă, informează oeffentlicher-dienst-news.de.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel