Germania avertizează Rusia să nu atace Ucraina

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:

Germania vrea o relaţie "onestă" cu Rusia, a declarat marţi Annalena Baerbock, noul ministru german de Externe, avertizând însă că Moscova se va expune unor "consecinţe masive" dacă va ataca Ucraina, în timp ce Administraţia Vladimir Putin insistă pentru primirea de garanţii din partea NATO.

Annalena Baerbock a discutat marţi cu ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov. Baerbock a exprimat disponibilitatea noului Guvern al Germaniei, condus de cancelarul Olaf Scholz, de a avea o relaţie "deschisă" cu Rusia.

"Noi vrem un dialog onest şi deschis", a afirmat Annalena Baerbock. "Integritatea teritorială a Ucrainei nu trebuie încălcată", a insistat noul ministru de Externe de la Berlin, conform agenţiei Reuters.

Ulterior, cu ocazia întâlnirii pe care a avut-o în Suedia cu ministrul suedez de Externe şi cu ministrul norvegian de Externe, Baerbock a declarat: "Orice formă de intervenţie asupra suveranităţii Ucrainei ar atrage consecinţe masive de tip economic şi diplomatic pentru regimul rus".

La rândul său, Serghei Lavrov a reiterat cererea Rusiei de a primi garanţii că Alianţa Nord-Atlantică nu va continua extinderea spre est. "În discuţiile pe teme din agenda internaţională, partea rusă s-a concentrat pe necesitatea ca ţara noastră să primească garanţii de securitate sub forma unor angajamente juridice că NATO nu se va extinde spre est şi nu va transfera infrastructura militară la frontierele Rusiei", a afirmat Serghei Lavrov, conform Ministerului de Externe de la Moscova.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel