Germania. Ancheta arată că românii au fost acuzați pe NEDREPT. NU ei au adus virusul la Tonnies, așa cum au fost acuzați de autorități

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:

Premierul landului Renania de Nord-Westfalia acuza că românii și bulgarii au adus coronavirusul în abatorul de la Tonnies. Recent, ancheta ministerului Sănătății a descoperit altceva. 

Când a izbucnit focarul de coronavirus la Tönnies, aproape toți angajații erau infectați. Imediat, Armin Laschet, premierul de Renania de Nord-Westfalia a aruncat vina pe români și bulgari.

Potrivit Ministerului Sănătății situația de viață a angajaților de la Tönnies nu a jucat un rol major în focarul de covid-19, relatează publicația radioguetersloh.de. 

Doar nouă la sută din infecții s-au produs în gospodăriile private. Ministerul Sănătății NRW a răspuns solicitării din partea AfD în Parlament, în privința acestei situații. Situația în privința infectărilor era în România mult mai bună decât a Germaniei, astfel că există posibilitatea ca virusul să se fi răspândit de la orice angajat.  

Din cele peste 2.100 de persoane infectate de la Tönnies, 1970 au fost puse în carantină, iar de ceilalți nu se știe nimic, existând posibilitatea să se fi întors în țările de origine, adică în România și Bulgaria. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel