Gerard Butler și Keira Knightley pun România pe harta internațională a filmului

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Actori de talie internațională, precum Gerard Butler Keira Knightley, vor filma în România. 

Compania românească de producție de cinema și televiziune Frame Film, în colaborare cu partenerii sai britanici de la Midsummer Films, va începe în curand filmările în România la două producții cinematografice cu potențial de premii internaționale, în distribuția cărora sunt menționate numele regizorului Philip Noyce, al actorilor Liev Schreiber, Gerard Butler sau cel al actriței britanice Kiera Knightley.

Unul dintre filme se numește “Războiul lui David Berman” și este o poveste despre intervenția Serviciilor Secrete din SUA asupra mafiei americane ca să sprijine mafia siciliană în lupta împotriva germanilor în cel de-al doilea război mondial. Regia acestui film este încredințată lui Philip Noyce, australianul care i-a adus o nominalizare la Oscar lui Michael Caine cu filmul “The Quiet American” (2002). Noyce are în palmares peste 50 de filme, printre ele și multi premiatul “Rabbit-Proof –Fence” cu Kenneth Brannagh în rolul principal, dar și “The Giver” cu Meryl Streep, Jeff Bridges și Alexander Skarsgård.

Pentru rolurile principale din ”Războiul lui David Berman” se află în discuții Liev Schreiber (”Ray Donovan”, ”Scream” ”X-men Origins – Wolverine”, ” The Manciurian Candidate”) si Gerard Butler (”300”, ”P.S. I love you”, ”The Bounty Hunter”).

Actrița britanică Kiera Knightley (”Pirații din Caraibe”, ”Pride & Prejudice”, ”Atonement”), nominalizată la Oscar și Globurile de aur, se află în discuții pentru a deține rolul lui Florence. Ar fi a doua oară când Keira Knightley ar filma în România, după aproape două decenii, de la producția “Princess of Thieves”, produsă în 2001 la Castel Film. 

Aprobat în iunie 2018 și demarat în octombrie, programul guvernamental de susținere a producțiilor cinematografice în România ar putea dezvolta semnificativ piața de productie film tv & cinema, la fel cum s-a întamplat cu tările vecine unde se realizează o parte importantă din producțiile hollywoodiene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel