Geneva, un bărbat și-a dat foc

Ecaterina Dumitrescu |
Data publicării:

Un bărbat s-a autoincendiat și apoi a încercat să intre în clădirea UNHCR din Geneva, însă agenții de securitate și serviciile medicale chemate la fața locului au reușit să-l oprească și să-i salveze viața. Incidentul a avut loc în jurul orei 7:40 dimineața, moment în care mai multe persoane urmau să intre la serviciu. 

Ziarul 20Minutes a consemnat că bărbatul, un kurd sirian, născut în 1988, rezident în Germania, a fost transportat cu elicopterul din piața Place des Nations din Geneva la Spitalul Universitar din Lausanne care este specializat în tratarea arsurilor.

Sediul UNHCR este situat vizavi de un adăpost colectiv pentru solicitanții de azil, inclusiv pentru kurzii sirieni.  Potrivit ONU, peste 176.000 de kurzi au fugit de casele lor de când Turcia a lansat ofensiva transfrontalieră. Aproape 80.000 de copii au fost dezrădăcinați, au mai declarat marți oficiali ai ONU.

În ultimele două săptămâni au avut loc mai multe manifestații în orașele Genera, Berna, și Zurich pentru a denunța ofensiva turcă împotriva milițiilor kurde care au luptat împotriva Statului Islamic din nordul Siriei.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel