Generalul Nicolae Ciucă: "Armata României este alături de Turcia și va răspunde oricând"

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Nicolae Ciucă a afirmat, duminică, pe Facebook, că Armata României este alături de Turcia și că aceasta va răspunde oricând, la orice situație venită de la Ankara. Reacția vine în contextul cutremurului care a avut loc în Turcia, în urma căruia au murit peste 25 de oameni. 

"Sunt alături de poporul turc şi sunt profund îndurerat de tragedia produsă de cutremurul care a lovit Estul Turciei, soldat cu numeroase pierderi de vieți omenești. Un stat prieten, un aliat important se confruntă cu prejudicii materiale considerabile. Armata României este alături de Turcia şi va răspunde oricând, în orice situaţie dificilă, la orice solicitare venită de la Ankara pentru a sprijini un popor prieten, partener şi aliat", a scris Ciucă, pe Facebook.

Ministrul transmite compasiune răniților și familiilor celor care au decedat.

„Transmit întreaga mea compasiune pentru cei care au fost răniți și către familiile care i-au pierdut pe cei dragi. Vă asigur, domnule ministru Hulusi Akar, de întreaga susţinere a poporului român şi a Armatei României în eforturile Turciei de a depăşi acest moment dificil", a subliniat Ciucă.

Bilanțul cutremurului de 6,8 grade produs vineri în provincia Elazig din estul Turciei a juns la 29 de morți, au informat sâmbătă autoritățile în urma operațiunilor de salvare, informează site-ul agenției Dpa, citat de Mediafax.

Alte aproape 1.500 de persoane au fost transportate la spitalele din Elazig și din orașele din apropiere.

Autoritățile au informat că 72 de clădiri s-au prăbușit și aproape 1.000 au fost afectate. În total, 44 de persoane au fost salvate, informează postul TRT.

Cutremurul cu magnitudinea de 6,8 grade pe scara Richter s-a produs vineri în provincia Elazig din estul Turciei la ora locală 20:55, epicentrul fiind în districtul Sivrice, fiind resimţit în provinciile și țările vecine, inclusiv Siria și Georgia.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel