Gata cu clorul și mirosul înțepător! Amestecul cu sare, care te scapă de mucegai: Folosește util ingredientul cu "o mie de utilizări"

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Gata cu clorul și mirosul înțepător: Amestecul cu sare care te scapă de mucegai. Folosește util ingredientul cu "o mie de utilizări"
Gata cu clorul și mirosul înțepător: Amestecul cu sare care te scapă de mucegai. Folosește util ingredientul cu "o mie de utilizări"

Sarea, supranumit și ingredientul cu "o mie de utilizări", te poate ajuta la foarte multe lucruri în casă, inclusiv să te scape de mucegai. Iată 20 de moduri inteligente de a folosi sarea de masă în casă.

Îndepărtați depunerile de pe o vază sau reîmprospătați florile artificiale

Dacă ai reziduuri de flori pe vaza ta preferată, freacă puțină sare pe ea. Apoi clătește cu apă caldă și săpun, iar depunerile vor dispărea. Același truc funcționează și în cazul frunzelor artificiale de plante, scufundându-le într-o soluție de sare și lăsându-le să se înmoaie pentru o vreme.

Prelungirea duratei de viață a unui mop

Un mop nou va rezista mult mai mult dacă partea de lucru a acesteia este înmuiat în apă fierbinte și sărată. Înmuiați mopul timp de 20 de minute și apoi lăsați-l să se usuce bine.

Curăță petele de vin roșu

Dacă vinul a fost vărsat pe covor sau pe haine, aplicați o spumă de sare umedă deasupra. Se lasă să stea 20-30 de minute, apoi se spală cu apă caldă. Apropo, sarea funcționează bine și în cazul petelor de grăsime, dacă nu aveți timp să le spălați bine. Doar presărați puțină sare pe pata de grăsime, astfel cel puțin grăsimea nu se va răspândi mai departe.

Folosește util ingredientul cu "o mie de utilizări"

 

Curățarea petelor de apă de pe suprafețele din lemn

Dacă ai urme neglijente de la paharele sau sticlele de apă pe mobila din lemn, sarea îți va fi din nou de folos. Se amestecă cu apă pentru a obține un amestec păstoasă și se șterge ușor suprafața cu un burete sau o cârpă moale, fără a o zgâria.

Revigorați buretele

Bureții au un aspect ponosit după o perioadă scurtă de utilizare, deși pot fi încă utili. Înmuiați buretele peste noapte într-o soluție de sare: 1/4 cană de sare la un litru de apă.

Îndepărtați înghețul de pe ferestre și rame

Sarea scade pragul de temperatură la care apa îngheață. Această proprietate poate fi folosită în mod corespunzător. Frecați ferestrele în jurul ramei cu apă sărată și lăsați să se usuce. Pentru a preveni transpirația ferestrelor, puneți o pungă de pânză cu sare între geamuri. O pungă similară poate fi folosită de asemenea de către automobiliști pentru a șterge din când în când geamurile umede în timpul sezonului rece.

Țineți furnicile la distanță

Dacă casa dvs. este atacată brusc de furnici și nu aveți la îndemână un ucigaș de furnici, luați în considerare folosirea sării. Se presară în jurul ușilor și ferestrelor sau pe drumurile pentru furnici. Acest lucru va ajuta la oprirea invaziei pentru o vreme.

Gata cu clorul și mirosul înțepător

 

Scoateți laptele ars din aragaz

Sarea, în general, este un lucru bun pentru curățarea vaselor și a unor ustensile de bucătărie. De exemplu, sarea poate fi folosită pentru a curăța vasele de cafea, ceaiul sau jantele de cafea. Este, de asemenea, excelent pentru a face față laptelui ars. Înmuiați pata în apă și apoi presărați-o generos cu sare. Așteptați aproximativ 10 minute și apoi încercați să îndepărtați pata; ar trebui să dispară mult mai ușor.

Îndepărtați petele de ruj

Nu toate mașinile de spălat vase pot îndepărta petele moderne de ruj de pe un pahar, de exemplu. Apoi aplicați sare pe marginea paharului și treceți-l prin mașina de spălat vase. Și un amestec de oțet și sare adăugat la apă poate fi de ajutor în cazul petelor galbene de pe sticlă: pur și simplu înmuiați sticla decolorată în soluție.

Curățarea nucilor pecan

Decojirea nucilor pecan și îndepărtarea miezului poate fi dificilă. Încercați să înmuiați nucile pecan în apă sărată timp de o oră sau două. Va fi mai ușor de decojit, iar corpul nucii poate fi scos din coajă fără probleme.

Faceți ca mărul să arate din nou proaspăt

Dacă mărul este puțin zbârcit și încrețit, scăldați-l într-o soluție ușoară de sare. Pielea va fi mai fină și mai fermă.

Amestecul cu sare care te scapă de mucegai

 

Pregătiți un exfoliant pentru corp

Sarea poate fi folosită pentru a exfolia bucățile vechi de piele înainte de duș. Există multe rețete de exfoliante de corp făcute în casă, deși acestea implică de obicei sare de mare. Același efect poate fi obținut prin simpla întindere a sării pe un burete sau o flanelă și frecarea acesteia pe toată pielea înainte de a face duș. O astfel de frecție este foarte revigorantă și ajută să scăpați de somnolența matinală.

Împrospătați-vă respirația

Există o metodă veche de bunică: cum să scapi de respirația urât mirositoare. Acum este uitat de mulți și în zadar. Un amestec de bicarbonat de sodiu (1 linguriță), sare (aceeași cantitate) și apă (o jumătate de cană) este încă un excelent agent de curățare a gurii.

Curăță inteligent frigiderul

Nu sunteți pasionat de substanțe chimice atunci când curățați interiorul frigiderului? O soluție de sare va rezolva problema, atâta timp cât frigiderul nu este prea murdar pentru început. Este suficient un pumn de sare la 3,5 până la 4 litri de apă caldă. Principalul lucru este să o dizolvați în mod corespunzător, pentru a nu zgâria suprafața.

Fierbeți ouăle în mod corespunzător

Adăugați puțină sare în apa în care fierbeți ouăle. Acest lucru va întări coaja și albușul nu va ieși, chiar dacă oul se sparge. În plus, decojirea ouălor va fi mult mai ușoară.

Te-ar putea interesa și: Ai turnat vreodată sare în toaletă? Trucul care poate fi numit revelația anului. Gata cu oțetul și bicarbonatul 

Prăjiți alimente fără a stropi uleiul

Dacă vă îngrijorează stropii de ulei clocotit, adăugați puțină sare în tigaie înainte de a pune mâncarea în ea. Excesul de umiditate va fi absorbit și vor fi mai puține stropi.

Lupta împotriva mucegaiului

Un amestec de sare și suc de lămâie este excelent pentru a îndepărta mucegaiul. Relevant la curățarea gresiei sau a băilor. Sarea poate, de asemenea, să împiedice mucegăirea brânzei: înmuiați o cârpă în soluție de sare și înfășurați brânza în ea.

Curățați clapele pianului

Înmuierea unei jumătăți de lămâie în sare este un agent natural de lustruire și de curățare a clapelor vechi de pian. După aplicare, tot ce trebuie să faceți este să ștergeți ușor suprafața cu o cârpă uscată.

Menținerea apei calde

Apa dintr-o sticlă de apă caldă sau o sticlă de apă caldă va rămâne caldă mai mult timp dacă o țineți sărată.

Îndepărtați urmele de transpirație

O soluție de sare de masă (1 lingură de supă de sare la un pahar de apă) poate îndepărta urmele proaspete de transpirație de pe haine.

După cum puteți vedea, sarea poate fi utilă nu doar ca agent aromatizant. Pentru fiecare lucru mărunt din gospodărie, suntem obișnuiți să cumpărăm în supermarket o sticlă separată cu un agent special. Dar sarea este la fel de bună pentru multe dintre problemele de acasă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel