Găluști de varză acră. Rețeta tradițională, veche de aproape 100 de ani

Găluști de varză acră. Rețeta tradițională, veche de aproape 100 de ani main
Găluști de varză acră. Rețeta tradițională, veche de aproape 100 de ani main

Bucătăria românească veche "ascunde" multe secrete și preparate obținute din ingrediente banale, cum este și în cazul de față, varza murată. Publicată într-un ziar românesc din aprilie 1939, această rețetă de găluști cu varză acră este una care trebuie încercată.  

Găluști de varză acră este o rețetă foarte veche din bucătăria românească. Publicată într-un ziar românesc din aprilie 1939, acest preparat este delicios și destul de ușor de gătit. 

Ingrediente

 

- 500 grame varză acră

- două ouă

Vezi și: Budincă de ciuperci - Rețeta tradițională din bucătăria românească

- unt

- făină

- sare

Găluști de varză acră. Mod de preparare

 

Iată rețeta de găluști de varză acră, exact așa cum a fost ea publicată în aprilie 1939:

"Varza acră tocată mărunt și stoarsă foarte bine se amestecă cu ouă, sare, și făină până se face un aluat vârtos. La 500 de grame de varză ajung două ouă. Din aluatul frământat, se face un sul subțire, se taie bucăți, se fierb în apă clocotită sărată, se scurg, se dau prin unt sau prin untdelemn și se rumenesc la cuptor sau tigaie."

Ziarul recomandă a fi servita la prânz, alături de supă de linte și orez cu mere.

galusti-de-varza-acra--reteta-traditionala--veche-de-aproape-100-de-ani

Poftă bună!

Sursa foto: Pagina de Facebook Reclame Vechi.

[citeste si]


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy