GAFĂ diplomatică: Cu pantofii pe masă. Întâlnire Netanyahu - Shinzo Abe

StiriDiaspora Team |
Data publicării:
foto: Instagram / segevmoshe
foto: Instagram / segevmoshe

După vizita "memorabilă" a premierului japonez Shinzo Abe în România... la Muzeul Satului pentru că la Palatul Victoriei nu era nimeni, se pare că ShinzoAbe face ce face și iar are ghinion.

La vizita acestuia în Israel, la cină chiar s-au pus pantofii pe masă. Sigur, un pantof plin cu praline de ciocolată pe post de plating sofisticat, dar chiar și așa: un pantof pe masă rămâne un pantof pe masă. De la celebra plenară ONU în care Hrușciov a dat cu pantoful în masă, probabil nu au mai fost pantofi pe vreo masă a lumii diplomatice.

Nu există foarte multe culturi în care punerea unui pantof pe masă să fie acceptabilă, dar pentru japonezi există o etichetă clară împotriva prezenţei pantofilor. Acest lucru ar putea explica scandalul provocat după vizita săptămâna trecută a prim ministrului japonez Shinzo Abe și a soției sale, Akie Abe, în Israel.

După o zi de întâlniri la nivel înalt, liderul japonez a fost tratat la o masă festivă la reședința oficială a premierului Benjamin Netanyahu și a soției sale, Sara Netanyahu. Demnitarii japonezi au fost serviţi cu produse de top de către celebrul bucătar israelian Segev Moshe.

Apoi a venit desertul. O selecție de praline delicioase de ciocolată - aranjate artistic în interiorul unui pantof aparent din piele, strălucitor. Ziarul popular din Israel, Yediot Aharonot, a scris luni că "diplomații japonezi, oficiali israelieni ai Ministerului de Externe și diplomați israelieni de rang înalt care au lucrat anterior în Japonia au fost șocați de această idee".

"Aceasta a fost o decizie lipsită de sensibilitate", s-a scris într-un articol în care era citat un oficial israelian.

"Nu există nimic mai mic decât un pantof în cultura japoneză, nu veți găsi pantofi nici măcar în birourile lor. Iar un diplomat japonez a spus: "Nu există o cultură în lume în care să puneți pantofii pe masă." relatează The Washington Post.

foto: Instagram / segevmoshe

Ministerul de Externe al Israelului a declarat că nu a fost implicat în aprobarea felurilor de mâncare. "Noi respectăm și apreciem bucătarul, este foarte creativ", a afirmat ministerul într-o declarație inițială. După publicarea acestui raport, ministerul și-a modificat declarația pentru a adăuga: "Avem cel mai mare respect față de prim-ministrul japonez".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel