Firea, încrezătoare: „Eu l-aș învinge pe Iohannis, dacă aș fi candidatul PSD-ALDE-PRO România la alegerile prezidențiale”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat în această seară, în cadrul emisiunii „Dosar de politician”, că ar reuși să îl învingă pe Klaus Iohannis la alegerile prezidențiale, dacă ar candidat din partea unei alianțe formate din PSD, ALDE și Pro România. 

„Înainte nu se punea problema să existe un alt candidat la alegrile prezindențiale în afară de persoana domnului Dragnea. Restartându-se viața politică după alegerile europarlamentare, am primit și eu mai multe telefoane, am vorbit cu colegi din țară. E adevărat, și cu domnul vicepreședinte Paul Stănescu. Toți mi-au spus că trebuie luăm foarte serios în calcul posibilitatea ca eu să intru în această competiție internă, dar că ei mă susțin pentru a reprezenta partidul în alegerile prezidențiale”, a declarat Firea.

Întrebată dacă va rămâne în cursa internă pentru desemnarea candidatului PSD la scrutinul prezidențial, Gabriela Firea a răspuns: „Mâine avem ședința BPN și CEx. Am văzut că doi colegi au anunțat deja public că se retrag din această cursă internă. Am fost și eu sunată de presă să mă întrebe dacă îmi retrag candidatura. Le-am spus că merg să discut cu colegii mei din BPN și din CEx. (...) E o competiție internă, câștigă cine obține majoritatea sufragiilor și apoi trebuie acceptată decizia partidului. (...) Nu mă retrag până nu am o discuție cu toți colegii mei. Așa mi se pare normal. (...) Nu avem un regulament de anunțare a candidaturilor așa că două candidaturi au fost anunțate în fața presei, a doamnei premier și a mea. Nu cred că am greșit. Important este ce avem de făcut de acum înainte. Trebuie să vorbim cu colegii noștri și să le spunem cum vedem noi această candidatură la prezidențiale. PSD are nevoie de un candidat care să lupte pentru câștigarea alegerilor. Aud în spațiul public că PSD, după înfrângerea de la europarlamentare, trebuie să se mulțumească cu faptrul că intră în turul 2. Eu nu sunt de acord cu așa ceva”.

„Eu l-aș învinge pe președintele Klaus Iohannis, dacă aș fi candidatul PSD-ALDE-PRO România. Problema este să ajung în situația să fiu candidat. Deocamdată sunt doar un candidat la candidatură. (...) PSD-ALDE-PRO România poate câștiga aceste alegeri”, a mai spus Gabriela Firea.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel