Gabriela Dancău, noul ambasador al României în Italia. Presa italiană: "România, sora latină din est. Îi dorim să facă o treabă bună"

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Gabriela Dancău, noul ambasador al României în Italia. Presa italiană: "România, sora latină din est. Îi dorim să facă o treabă bună" sursa foto: Virginia Raggi / Facebook
Gabriela Dancău, noul ambasador al României în Italia. Presa italiană: "România, sora latină din est. Îi dorim să facă o treabă bună" sursa foto: Virginia Raggi / Facebook

Gabriela Dancău este noul ambasador al României în Italia. Marți, 1 martie 2022, președintele României, Klaus Iohannis, a semnat decretul de acreditare în calitate de ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Republica Italiană și în cadrul Ordinului Suveran de Malta.

Italia îi urează bun venit noii ambasadoare a națiunii surori. Gabriela Dancău a fost primită cu multă căldură din partea italienilor și a românilor din Italia, având o imagine foarte bună în spate. 

„Aflăm că pe parcursul înaltului său mandat de ambasador în Regatul Spaniei, din septembrie 2016, și-a reprezentat bine poporul, consolidând în special relațiile dintre România și Spania în implementarea Parteneriatului Strategic româno-spaniol, dinamizând cooperarea comercială și economică dintre cele două țări, facilitând accesul conaționalilor săi la serviciile de calitate ale Ambasadei și Oficiilor Consulare și, de asemenea, a promovat cu curaj cultura românească în Spania.”, a transmis presa italiană.

 

Gabriela Dancău a atins cel mai înalt grad în cariera diplomatică

 

Ambasadorul Gabriela Dancău deține cel mai înalt grad în cariera diplomatică. Anterior a fost Consul General al României la Lyon, director al Departamentului de Relații Consulare din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, consul la Ambasada României la Paris, lector în probleme consulare pentru personalul diplomatic și consular din cadrul Ministerului Afacerilor Externe.

Gabriela a instruit personalul consular din misiunile diplomatice și oficiile consulare în primul sistem informatizat de gestionare a vizelor, făcând parte, de asemenea, din grupul de experți pe probleme de justiție și afaceri interne în vederea pregătirii aderării României la Uniunea Europeană.

 

Gabriela Dancău va fi înlocuită în Spania de George Gabriel Bologan

 

Îi urăm Gabrielei mult succes în activitatea sa în Italia, mai ales în aceste vremuri tragice pentru Ucraina, când sora noastră latină din Est este una dintre țările cele mai implicate în scenariul de război care provoacă teamă în Europa și în întreaga lume.

Prin același decret, George Gabriel Bologan a devenit ambasador plenipotențiar al României în Regatul Spaniei.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel