G. Ciamba: EXTINDREREA UE, pe agenda Consiliului Afaceri Generale

Andreea Cosma |
Data publicării:
George Ciamba
George Ciamba

La Bucureşti urmează să aibă loc reuniunea informală a Consiliului Afaceri Generale, organizată de Preşedinţia română a Consiliului Uniunii Europene. În deschidere va avea loc o discuţie cu reprezentanţii ţărilor care sunt în prezent candidate la aderarea la Uniunea Europeană.

"Noi am dorit ca la această reuniune, la Bucureşti, informală, să avem o interacţiune cu ţările membre, să ne spună unde stau în ceea ce priveşte capitolele de negociere, cât şi procesul de reforme şi în consecinţă vom informa Consiliul şi bineînţeles, tocmai în ideea pe care am avut-o, că preşedinţia României are ca prioritate extinderea şi avansarea procesului de extindere, fie că este vorba de deschiderea de capitole de negociere, fie că este vorba de reluarea practicii de consilii de asociere, fie că este vorba de deschiderea negocierilor, pentru unele ţări, de capitole de negociere pentru prima dată, că putea să aibă loc la Consiliul Afaceri Generale din iulie, a declarat ministrul delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, pentru Radio România.

Întrebat ce şanse sunt să se întâmple aceste lucruri până la finalul preşedinţiei române a Consiliului, George Ciamba susţine că deja au fost puse pe agenda Consiliului discuţia privind extinderea UE.

"Noi facem tot ce putem şi tocmai faptul că am pus pe agenda Consiliului Afaceri Generale informal, aşa cum am pus şi pe agenda întâlnirii de tip Gymnich, adică Consiliul Afaceri Externe informal, discuţia vizavi de extindere arată tocmai poziţia noastră politică. Deci, până la urmă, este vorba şi de voinţa noastră politică, a preşedinţiei. Bineînţeles că este nevoie şi de ceilalţi actori instituţionali să fie pe aceeaşi lungime de undă. Dar noi facem tot ceea ce putem, astfel încât să facilităm un rezultat cât mai bun, care să însemne deschidere de negocieri, să însemne deschidere de capitole de negociere şi, de asemenea, reluarea unei cooperări instituţionale prin Consiliile de Asociere", a conchis ministrul delegat pentru afaceri europene.

 

[Citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel