Fulgerele au ucis DOUĂZECI de persoane în ultimele 24 de ore în India

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Fulgerele au ucis DOUĂZECI de persoane în ultimele 24 de ore în India / Foto: Unsplash
Fulgerele au ucis DOUĂZECI de persoane în ultimele 24 de ore în India / Foto: Unsplash

Fulgerele au ucis 20 de persoane în doar 24 de ore în opt districte din India. 

Statul Bihar, din estul Indiei, a fost afectat de furtuni, iar astăzi și mâine au fost prognozate și mai multe în zonele de nord ale statului. 

Ministrul șef al statului, Nitish Kumar, le cere locuitorilor să urmeze sfaturile autorităților de gestionare a dezastrelor.  

Sute de persoane din India sunt ucise în fiecare an în urma furtunilor de la începutul sezonului musonic, care aduce un răgaz de la căldura verii în câmpiile din nordul Indiei. 

Aproape 3.000 de persoane au fost ucise de fulgere în 2019, potrivit cifrelor raportate de postul de televiziune Al Jazeera.

Cu un an înainte, statul sudic Andhra Pradesh a înregistrat un număr impresionant de 36.749 de fulgere în doar 13 ore, a relatat BBC.

 

Familiile îndoliate vor fi ajutate cu aproximativ cinci mii de euro

 

Kumar a anunțat că 400.000 de rupii (4.936 de euro) vor fi acordate drept despăgubiri familiilor celor care au murit, potrivit Times of India, conform Daily Mail. 

De asemenea, el a ordonat oficialilor de stat să instaleze dispozitive de protecție împotriva fulgerelor - care împiedică fulgerele să lovească ceva și, în schimb, deviază electricitatea în pământ, unde se dispersează fără pericol. 

Numărul fulgerelor este în creștere dramatică în India, iar țara a înregistrat peste 18milioane de astfel de fulgere între aprilie 2020 și martie 2021, potrivit Climate Resilient Observing Systems Promotion Council. 

 

Anul trecut, un fulger a ucis 16 persoane care își făceau selfie-uri în India

 

Un trăsnet a ucis cel puțin 16 persoane și a rănit multe altele duminică în Jaipur, în nordul Indiei. Victimele își făceau selfie-uri în ploaie, în vârful unui turn de veghe de la Amer Fort, o atracție turistică populară a orașului din secolul al XII-lea.

Zeci de persoane au murit, de asemenea, în urma unor descărcări electrice în statele Uttar Pradesh și Madhya Pradesh.

Un ofițer de poliție de rang înalt a declarat presei că majoritatea persoanelor aflate printre cei morți în turnul fortului erau tineri, conform BBC.

Douăzeci și șapte de persoane se aflau pe turn și pe zidul fortului când s-a produs incidentul, iar unele dintre ele ar fi sărit la pământ.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel