Franţa. Violenţe la un concert din Paris. Peste 50 de persoane arestate

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Parchetul din Paris a anunţat sâmbătă că 51 de persoane se află în arestul poliţiei, în urma violenţelor izbucnite din timpul unei manifestaţii interzise organizate vineri seara în capitala Franţei de opozanţii unui concert al vedetei congoleze Fally Ipupa, relatează AFP.

Cântăreţul de rumba, acuzat că ar fi un apropiat al guvernului aflat la putere în Republica Democrată Congo (RDCongo), nu a mai susţinut concerte în ultimii ani în Franţa de teama reacţiei opozanţilor din diaspora.

Înainte de începerea concertului său la AccorHotels Arena, mai multe incidente au avut loc vineri seara în apropiere de Gara Lyon şi cartierul vecin Bercy.

Mai multe scutere şi pubele au fost incendiate, degajând un nor gros de fum în zonă. Din cauza fumului, partea subterană a Gării Lyon a fost evacuată ca măsură de precauţie, iar circulaţia metroului şi a trenurilor a fost perturbată.

Incendiile au fost stinse de pompieri şi aproximativ treizeci de vehicule, în principal scutere, au fost complet carbonizate.

Manifestanţii au afirmat că Fally Ipupa este un cântăreţ care "sprijină Rwanda", ţară frontalieră cu care RDCongo are relaţii complicate de mulţi ani.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel