Franța va introduce permisul de sănătate. De când ar putea intra în vigoare

Georgiana Dragomir |
Data publicării:

Franța se pregătește pentru promulgarea legii care permite folosirea permisului de sănătate în contexul pandemiei de Covid. Oficialii Guvernului susțin că aceasta va fi gata până pe 13 octombrie și nu va discrimina pe nimeni.

Guvernul din Franța se pregătește pentru noi măsuri care să prevină înmulțirea cazurilor de Covid. Anunțul a fost făcut de premierul Jean Castex, relatează Le Figaro.

Potrivit oficialului francez, până pe 13 octombrie va fi promulgată legea care atestă folosirea permisului de sănătate, în contextul pandemiei de Covid. Totul s-ar putea face în etape și în funcție de numărul de cazuri înregistrate în fiecare regiune a Franței.Textul de lege este în pregătire și urmează să fie adopat de Parlament.

Președintele Franței, Emmanuel Macron, susține că s-ar putea renunța la unele restricții, dacă numărul cazurilor de Covid ar fi scădere. 

Franța nu mai vrea restricții impuse de Covid. Ce presupune permisul de sănătate

 

Cu toate acestea, cea mai mare„ presiune” este pusă pe personalul medical și din centrele de îngrijire socială. Lucrătorii din aceste domenii sunt obligați să se vaccineze, pentru a preveni răspândirea virusului. Guvernul din Franța spune că decizia este întemeiată pe evoluția bolii. 

„ Suntem gata să renunțăm la anumite restricții  în regiunile în care virusul circulă mai puțin ”, a explicat Gabriel Attal, purtătorul de cuvânt al Guvernului francez, citat de sursa menționată. 

Ministrul Sănătății e mai sceptic: „ Regulile se adaptează pe cifre”

 

Despre permisul de sănătate a vorbit și ministrul Sănătății, . În opinia lui, persoanele nevaccinate anti Covid sunt extrem de expuse la această boală, iar restricțiile trebuie adoptate în mod pragmatic, în funcție de evoluția bolii. 

Olivier Véran crede că până la 15 noiembrie ar trebui să intre în vigoare permisul de sănătate, cu reguli de aplicare clare. Acesta ar putea permite francezilor intrarea în restaurante, cafenele, baruri, participarea la evenimente culturale și sportive de amploare, chiar și în spații închise. Totodată, permisul de sănătate permite organizarea evenimentelor private(n.r nunți, botezuri, petreceri) cu un număr mare de participanți. 

În Franța, ca în toată Europa, au fost unele proteste împotriva introducerii permisului de sănătate. Specialiștii în Drepturile Omului spun, însă, că nu există o limitare a unui drept de crculație, câtă vreme este vorba de sănătatea publică.

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel