Franța. Un român a amenințat cu moartea o polițistă, mimând că-i va tăia gâtul: „Îl cunosc pe soțul tău și pe cei doi copii ai tăi“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un român în vârstă de 52 de ani, care a amenințat o polițistă și chiar știa detalii despre viața personală a unei polițiste, a primit o pedeapsă cu închisoare cu opt luni cu  suspendare la Curtea Penală Meaux. Bărbatul strigase chiar și „Allahu Akbar“ când era în spital pentru probe biologice.

Polițiștii care au depus mărturie în cadrul procesului românului de 52 de ani au fost atât de îngrijorați de faptele petrecute încât au preferat să o facă sub protecția anonimatului.

În timpul nopții de sâmbătă până duminică, o patrulă de poliție din aglomerarea Chessy-Lagny a avut o problemă cu un bărbat surescitat, care - în amenințările sale - nu a ezitat să folosească detalii despre viața privată a unei polițiste.

Acest român în vârstă de 52 de ani, aflat în Franța de șase ani, a fost condamnat, marți seară, la opt luni de închisoare cu suspendare  de către instanța penală din Meaux, pentru amenințări cu moartea, purtarea unei arme și insulte. De asemenea, i s-a interzis să mai intre în Chessy și să intre în contact cu victimele.

„Tu, îl cunosc pe soțul tău și pe cei doi copii ai tăi”

 

Pârâtul era într-o avansat stare de ebrietate în aceeași seară când, în jurul orei 22:30, pompierii l-au descoperit pe o stradă din Lagny-sur-Marne și au alertat poliția. Înainte de a-l plasa în secția de poliție pentru „beție publică manifestă”, patrula a condus românul la spital pentru a-i verifica starea de sănătate, numai că acolo a continuat cu amenințări împotriva autorităților publice.

Românul s-a adresat în special unei polițiste. „Tu, îl cunosc pe soțul tău și pe cei doi copii ai tăi”, a strigat el, înainte de a-i demonstra că știe ce mașină conduce femeia și ce număr de înmatriculare are. În mijlocul unei inundații de insulte, el a lansat un „Allahu Akbar” , susținând că a trăit 10 ani în Afganistan, în timp ce imita gesturi de sacrificare (n.r. ca și cum le-ar fi tăiat gâtul) și de focuri de armă asupra oficialilor.

Când l-au percheziționat, polițiștii au descoperit asupra sa un recipient cu gaze lacrimogene și un brici pentru bărbierit, potrivit Le Parisien.

„Alcoolul nu te face inteligent!“

 

„Alcoolul nu te face inteligent!“: Cu aceste cuvinte, procurorul adjunct Nathalie Scholler și-a început rechizițiile. Înainte de a continua: „În acea noapte, oficialii îndeplineau mai degrabă o misiune de protecție și au fost tratați cu un focar de violență verbală!”. Procurorul a cerut „o aplicare severă a legii”, și anume opt luni de închisoare.

La ședință, inculpatul - înconjurat de cinci escorte de poliție - a susținut că nu-și amintește nimic, nici insulte, nici amenințări: „Dar poate, din cauza alcoolului, este posibil să fi spus asta”, a comentat el.

Avocatul său a afirmat însă că inculpatul este „creștin ortodox”: „Toată povestea asta mi se pare extravagantă. Clientul meu nu a văzut-o niciodată pe această polițistă. Briciul? Când locuiești într-o tabără, este pentru că s-ar putea să fie nevoie de el pentru a tăia ceva, nu pentru că ar fi terorist!“.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel