Franţa: Trei copii de patru ani au reuşit să „evadeze“ de la o grădiniţă din Paris

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Trei copii cu vârsta de patru ani au plecat singuri, marţi după-amiază, de la o grădiniţă din Paris, fiind găsiţi teferi pe o stradă la mai mult de un kilometru de instituţie, potrivit unui oficial municipal, relatează AFP.

Aceşti trei copii se aflau în curte în pauza de masă când au plecat din grădiniţa situată într-un cartier de lux al capitalei, a explicat pentru AFP Patrick Bloche, adjunctul pentru educaţie al primarului Anne Hidalgo, confirmând o informaţie publicată de cotidianul Parisien.

Potrivit acestuia, "o serie de disfuncţionalităţi" au condus la această situaţie. "Puţin mai devreme, un adult a părăsit unitatea prin activarea unui buton care a lăsat uşa în regim de deschidere, după care copiii au părăsit singuri incinta, nefiind observaţi de nimeni", a precizat el.

Franţa: Trei copii de patru ani au reuşit să „evadeze“ de la o grădiniţă din Paris



"Cei trei copii au fost opriţi de o femeie aflată în trecere la mai bine de un kilometru de grădiniţă", după ce au traversat benzi de circulaţie foarte aglomerate, o linie de tramvai şi au trecut pe sub şoseaua de centură", a menţionat oficialul citat, considerând că "aceste fapte sunt extrem de grave".

"A fost o lipsă vădită de supraveghere, s-a deschis o anchetă administrativă de către Primăria din Paris şi vor exista sancţiuni dacă vor fi vinovaţi", a adăugat Patrick Bloche, care precizează că "în această etapă nu a fost pronunţată nicio sancţiune".

Contactată de AFP, asociaţia părinţilor elevilor FCPE Paris a indicat că "a fost programată vineri o întâlnire între părinţii celor trei copii şi şcoală", potrivit Agerpres.

Acesta nu este un caz izolat. În luna septembrie a nului trecut, imediat după reântoarcerea elevilor și preșcolarilor la cursuri, un băiețel de cinci ani din județul Prahova a reușit să profite de neatenția personalului grădiniței și a plecat de unul singur spre casă. Micuțul a mers kilometri buni pe marginea DN1, a traversat chiar și un pod, sperând să ajungă acasă.

Un băiețel de 5 ani a plecat singur din curtea unei grădinițe private și a mers doi kilometri pe jos pe marginea DN1

 

Băiețelul de cinci ani, care a plecat singur de la o grădiniță din Ploiești, a fost găsit de paznicul unei firme din Tătărani. Acesta a reușit să iasă singur, fără să-l oprească nimeni, pe poarta grădiniței la care era înscris, situată la marginea municipiului Ploiești. Deși, teoretic, instituția de învățământ trebuie să asigure securitatea copiilor, nimeni nu ar fi observat ieșirea copilului pe poartă și, ulterior, dispariția acestuia. Cel mic a mers pe jos, traversând podul de la Bărcănești, pe marginea DN1 - artera rutieră principală care leagă Ploieștiul de București.

Din fericire, în ciuda traficului intens, copilul a avut noroc și a traversat cu bine podul, pe marginea drumului național. După coborârea de pe pod micuțul a intrat în curtea unei societăți comerciale. Personalul de pază l-a observat și l-a preluat, sunând la Poliție. Între timp, în municipiul Ploiești, reprezentanții grădiniței și-au dat seama de dispariția micuțului și au alertat și aceștia Poliția. Secția 4 Sud Ploiești și-a desfășurat forțele căutând copilul în zona de competență. 

Între timp, un echipaj de la Poliția Bărcănești a sosit la poarta societății comerciale, anunțând și protecția socială, respectiv DGASPC. În acest moment a apărut pe Facebook anunțul „Copil găsit în Tatarani…Dacă îl recunoaște careva…Are aprox 5 ani și nu vorbește. Copilul în momentul de fata se afla la Politia Barcanesti” - acesta este mesajul postat de cel caare l-a găsit în cadrul grupului de socializare Info Bărcănești.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel