Franţa sporeşte măsurile de securitate la lăcaşurile de cult şi şcolile evreieşti

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Franţa va spori măsurile de securitate la lăcaşurile de cult şi şcolile evreieşti, pe fondul atacului iranian de sâmbătă. 

Ministrul francez de Interne, Gérald Darmanin, le-a cerut duminică prefecţilor să întărească măsurile de securitatea la lăcaşurile de cult evreieşti, precum şi la şcolile religioase, a doua zi după atacul lansat de Iran împotriva Israelului şi în apropierea sărbătorilor Paştelui evreiesc, relatează AFP.

Ministrul le cere prefecţilor să asigure o prezenţă "statică şi vizibilă" a forţelor de ordine în faţa lăcaşurilor de cult şi a edificiilor "cele mai sensibile sau emblematice".

Pe măsură ce se apropie Pesah, Paştele evreiesc (22-30 aprilie), ministrul cere să se acorde "atenţie" în special "slujbelor şi adunărilor care atrag în mod tradiţional un public numeros".

Această decizie a fost luată din cauza "nivelului foarte ridicat al ameninţării teroriste", al "menţinerii la un nivel ridicat a actelor de natură antisemită" şi a "persistenţei tensiunilor la nivel internaţional, între care atacul Iranului asupra Israelului" în noaptea de sâmbătă spre duminică, se arată într-un mesaj difuzat de Ministerul de Interne francez.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel