Franţa. Șoferul de autobuz, bătut fără milă de câţiva pasageri fără mască, a murit. Proteste în urma tragediei

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
sofer_batut_franta_pasageri
sofer_batut_franta_pasageri

Șoferul de autobuz, Philippe Monguillot, de 59 de ani, care era în moarte cerebrală după ce a fost bătut violent de multe persoane pe care nu a vrut să le lase să urce fără bilete și măști de protecție, a murit la cinci zile de la atac. Mii de localnici au ieșit în stradă într-un marș în memoria sa.

Atacul a avut loc la începutul lunii iulie, într-o stație de autobuz din orașul Bayonne (sud-vestul Franței). Șoferul a refuzat să permită unui grup să urce în autobuz fără bilete și măști și a suferit răni grave la cap după ce a fost lovit cu pumnii. A fost transportat la spital, însă medicii l-au declarat în moarte cerebrală, scrie huffingtonpost.fr.

Atacatorii au fost identificaţi reţinuţi de poliţişti.  Familia șoferului a organizat miercuri un marș în memoria sa, plecând de la stația de autobuz unde a avut loc asaltul, la care au participat mii de oameni. În urma acestui incident, șoferii de autobuz din oraș vor fi însoțiți pe traseu de agenți de securitate pentru a preveni, pe viitor, astfel de incidente.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel