Franța. Șofer român de TIR, spaima șoselelor: A ajuns direct la spital, după ce a condus pe contrasens pe autostradă

Mihaela Horchidan |
Data publicării:

Un român, de 49 de ani, care se afla la volanul unui camion de mare tonaj, a băgat spaima în ceilalți participanți la trafic, după ce a circulat pe contrasens pe A62. În urma aventurii sale, bărbatul a ajuns la spital.

 

Mergând pe contrasens pe A62, la sud de Montauban (Tarn-et-Garonne), un șofer de camion a băgat spaima în ceilalți conducători auto care treceau prin zonă, joi, 6 ianuarie, puțin după ora 12.00.

Din primele informații, se pare că este vorba despre un român, care lucra pentru o companie spaniolă. El a fost transportat la Spitalul din Montaban.

Totul a început când un vehicul de mare tonaj a ieșit de pe autostrada A62, la intersecția de la Bresols (la sud de Montauban), provocând panică în rândul șoferilor care circulau prin zonă.

Sosit din Spania și lucrând pentru o companie iberică,  șoferul român a intrat și a condus pe contrasens puțin după ora 12.00. În cele din urmă, acesta s-a refugiat pe banda de urgență, evitând coliziunea cu un vehicul care venea din sens opus.

Incidentul a fost provocat de faptul că românul a intrat pe autostradă în direcția greșită. În plus, acesta ar avea câteva probleme de sănătate.

Când au fost sesizați, polițiștii s-au mobilizat imediat. Pompierii prezenți la fața locului i-au acordat și primul ajutor șoferului camionului. Bărbatul în vârstă de 49 de ani a fost transportat la Spitalul din Montauban, dar prognosticul său nu a fost confirmat până în acest moment, scrie PoloNeutro.

 

Germania. Șofer român de TIR, direct la închisoare după un accident pe autostradă. Circula drogat și fără permis

 

Recent, un alt șofer român de TIR a băgat spaima în șoferii din Germania. În plus, acesta a ajuns la închisoare, după ce a provocat un accident pe Bundesautobahn 7. Polițiștii au descoperit că tânărul era drogat, după ce anterior îi fusese luat permisul pentru consum de alcool. 

Potrivit publicației Schleswig-Holsteinischer Zeitungsverlag, incidentul s-a petrecut pe 4 ianuarie 2022 în jurul orei 13:15 pe BAB 7. Românul conducea o semiremorcă și a vrut să vireze spre Kiel, în zona Bordesholm, la intersecția autostrăzii. În acel moment, a pierdut brusc controlul camionului articulat și a ieșit de pe drum spre dreapta pe A 210 și s-a oprit în cele din urmă pe câmpul de lângă șosea.

Un echipajul de la postul de poliție Neumünster a sosit rapid la fața locului și nu a durat foarte mult până să descopere că unele lucruri nu erau deloc în regulă. Astfel, șoferul în vârstă de 29 de ani se afla sub influența drogurilor, iar un test a dat rezultate pozitive la mai multe substanțe diferite.

În urma verificărilor ulterioare, s-a dovedit că tânărul nici măcar nu avea permis de conducere valabil, documentul fiind suspendat din cauza consumului de alcool.

Mai multe, bărbatul nu plătise niciodată amenda pentru permisul de conducere, așa că împotriva lui fusese emis un mandat de arestare. Putea evita acest lucru doar plătind o amendă fixă ​​de peste 4.000 de euro. Întrucât nu avea acești bani, ofițerii de la secția de poliție Neumünster l-au transportat în cele din urmă pe românul de 29 de ani la penitenciarul Neumünster, unde acum trebuie să execute pedeapsa pentru amenda neplătită, mai scrie sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel