Franța pregătește noi RESTRICȚII, inclusiv închiderea totală a unor localități. Macron: "Trebuie să încetinim circulația virusului"

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Autoritățile din Franța se pregătesc să instituie noi restricții, în contextul în care numărul de cazuri noi de infectare cu COVID-19 a crescut îngrijorător. 

Emmanuel Macron, preşedintele Franţei, este așteptat să anunțe noi decizii privind epidemia de Covid-19. Asta 'pentru a da o vizibilitate pe următoarele săptămâni' a precizat liderul de la Paris, potrivit rfi.ro.

Creșterea numărului de îmbolnăviri este exponențială

 

În urma ședinței consiliului de apărare prevăzut vineri, autorităţile de la Paris vor impune noi restricţii, în special în marile oraşe, acolo unde circulaţia coronavirusului este extrem de activă. S-ar putea astfel decide noi măsuri de carantină teritorială dar şi închiderea unor locuri publice sau interdicţia de a mai organiza reuniuni cu public.

Emmanuel Macron subliniase necesitatea de a impune decizii 'pe teritorii, pe regiuni' şi nu pentru toată țara, așa cum s-a făcut în primăvară.

"Trebuie să încetinim cât mai mult circulaţia virusului trebuie să ne reorganizăm viaţa socială, să ne adaptăm continuând totodată să ne educăm copii, să îngrijim şi alte patologii şi să facem economia să funcţioneze", a mai precizat preşedintele Franţei, potrivit sursei citate.

Autoritățile au confirmat 9.843 de cazuri noi de infecție cu coronavirus în 24 de ore în Franța. Această cifră constituie un record de la începutul pandemiei în Franța.

În prezent, 5.096 de persoane sunt spitalizate, potrivit Direcției Generale Sănătate, dintre care 352 în ultimele 24 de ore. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel