Franța. ROMÂNI, implicați în furtul unui DIAMANT de 4,5 milioane de EURO

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Șapte persoane au fost închise săptămâna trecută la Nancy pentru apartenența la un grup infracțional organizat, implicat într-un jaf la un hotel celebru de pe Riviera Franceză. Un Diamant de peste 4, 5 milioane de Euro a dispărut de la Cannes. Cetățeni români și sârbi ar face parte din această bandă, potrivit Le Parisien.

Cinci femei și doi bărbați sunt suspectați, printre altele, că au furat în august anul trecut din hotelul Martinez din Cannes un diamant de 101 carate în valoare de 4,5 milioane de euro. Banda a străbătut toată Europa în căutarea unor noi înșelăciuni: din Spania în Elveția, prin Austria la Slovacia, și apoi la Cannes.

Cum s-a petrecut jaful de 4,5 milioane de Euro?

 

Un cetățean rus ajunge din Elveția cu bijuteria pentru a o vinde și se întâlnește la hotelul prestigios cu o femeie de 53 de ani. Ea a cerut persoanelor care însoțeau vânzătorul să iasă, apoi au perfectat vânzarea. A pus cutia cu diamantul în geantă, dar vânzătorul i-a cerut să i-l returneze până la transferul efectiv. Ea i-a înapoiat cutia, pe care el a pus-o înapoi în seif. În așteptarea tranzacției, femeia a fugit.
Când vânzătorul a redeschis cutia, în interior era o pietricică!  După ce iese din hotel, femeia transmite adevăratul diamant unui complice și se face nevăzută.

Un truc demn de filmele hollywood-iene, dar pe care l-au deconspirat și au reușit să o identifice pe presupusa cumpărătoare, de origine iugoslavă, căutată în Franța și în toată Europa. Ea aparține unei familii de origine iugoslavă, specializată în acest tip de furt. Uneori cumpără mărfurile cu o parte din suma constând din facturi contrafăcute, uneori înlocuiește bijuterii sau opere de artă cu copii etc.

Români și sârbi implicați în jafuri de milioane de euro

 

Femeia a fost arestată la Dubai, când încerca să vândă chiar diamantul furat de la Cannes. Reținută, ea le-a explicat polițiștilor că diamantul negru furat de la Cannes „aparținea ... mafiei ruse!“. 

Totuși, potrivit Le Parisien, anchetatorii de la poliția judiciară din Besançon monitorizează această echipă de hoți care, de asemenea, ar fi sustras diamante din Barcelona cu o valoare estimată de câteva milioane de euro sau chiar 185.000 de euro de la un colecționar de mașini de epocă. Anchetele i-au condus pe polițiști să stabilească faptul că această echipă de escroci, bine structurată, este formată din membri ai comunităților române și sârbe, instalate în Seine-Saint-Denis în Val-de-Marne.

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel