Franța. Româncă, închisă pentru o lovitură de 20.000 de euro: „De cinci ani nu am mai făcut nicio prostie“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

O româncă din Franța a primit șase luni de închisoare pentru un jaf în rue des Carliers. Românca a acționat alături de o altă femeie și a ajuns în atenția poliției, după ce a fost recunoscută de martori.

Luni, tribunalul din Dunkerque a condamnat-o la șase luni de închisoare pe una dintre spărgătoarele din Rue des Carliers. Ea a fost arestată în timp ce se afla într-o nouă locație din Doulieu. Inculpata a fost menținută în arest după audiere.
    
Doulieu a cunoscut recent o serie de spargeri. Ultimul a avut loc pe 8 martie și a fost rezolvat. În acea zi, pe Rue des Carliers, departe de centru, casa unui cuplu a fost spartă în absența proprietarilor. Femeia de serviciu a fost cea care a descoperit faptele la începutul după-amiezii.

Franța. Româncă, închisă pentru o lovitură de 20.000 de euro

 

"Dormitorul de la parter și baia erau întoarse cu susul în jos", le-a spus ea anchetatorilor. Pagubele se ridică la 20.000 de euro, fiind furate, în principal, bijuterii. Nu existau semne de intrare prin efracție. Se crede că autorul sau autorii au intrat pe fereastra dressingului. Un vecin a declarat că a văzut două fete într-un vehicul negru, una cu părul șaten și una cu "părul roșcat".

Pe 11 martie, jandarmii au primit un apel, care indica faptul că două tinere "dau târcoale" în Le Doulieu, într-o mașină Ford. Aceștia le-au verificat identitatea și le-au luat în custodie. Femeile proveneau dintr-o tabără de nomazi din Lille.

Șoferul a fost eliberat. Pasagerul de pe scaunul din față este o tânără de 21 de ani, de origine română. Numele ei este Daniela B., dar este cunoscută și sub alte identități. Ea are părul roșcat, iar jandarmii fac legătura cu mărturia din data de 8 marie. Vecina o recunoaște, "aproape sigur", într-o fotografie care i-a fost prezentată.

Duminică, tânăra a fost plasată în arest preventiv și a apărut luni sub escortă penitenciară. Ea neagă că ar fi avut legături cu furtul din Rue des Carliers: "Când am fost arestați, eram la Doulieu pentru prietena mea, care intenționa să se întâlnească cu un amant pe care îl cunoscuse în seara zilei de 9. Aveau o întâlnire lângă biserică. Am însoțit-o din motive de siguranță“, a declarat ea.

"Au trecut cinci ani de când n-am mai făcut vreo prostie“

 


În boxa martorilor, inculpata își proclamă nevinovăția: "De cinci ani nu am mai făcut nicio prostie. Ea se referă la un furt calificat în 2013, condamnat de tribunalul pentru copii din Cambrai, la un furt prin efracție în 2014, judecat la Pontoise, și la două furturi în 2018, dintre care unul i-a adus un an de închisoare de către tribunalul penal din Valenciennes. Procurorul nu a crezut în explicațiile neverosimile ale pârâtei, mai ales că la locul spargerii au fost găsite urme de pantofi asemănători cu ai ei.

Instanța a condamnat-o pe Daniela B. la șase luni de închisoare cu detenție continuă. Ea trebuie să despăgubească părțile civile cu suma de 11.000 de euro.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel