Franța. Român trimis direct la închisoare după ce și-a sugrumat soția a scos-o din camera ei: „Sunt îndrăgostit și am vrut doar să îi aduc un cadou“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Spania. Ancheta exclude violența de gen în cazul româncei strangulate la Roquetas (Almería)
Spania. Ancheta exclude violența de gen în cazul româncei strangulate la Roquetas (Almería)

Un român a fost arestat chiar în ajun de Crăciun din fața locuinței soției sale. Românca intentase divorț de el și plecase în Franța tocmai pentru că nu mai suporta conviețuirea. Însă el a făcut în așa fel încât să ajungă să lucreze împreună, în același loc, pentru a continua să o terorizeze.

Bărbatul, de naționalitate română, a fost arestat în noaptea de 24 spre 25 decembrie, în fața locuinței pe care victima o ocupă împreună cu alți câțiva colegi de apartament, în Loudéac. Se afla sub influența alcoolului. "Fără alcool nu aș fi făcut niciodată acest lucru", pledează el. El este acuzat că a spart un geam al casei și că a fost violent cu tânăra pe care venise să o vadă, precum și cu unul dintre colegii de apartament care a încercat să intervină.

„Sunt îndrăgostit și am vrut doar să îi aduc un cadou“

 

„Sunt îndrăgostit și am vrut doar să vorbesc cu ea și să îi aduc un cadou pentru a-i cere iertare“, așa a motivat un român violența pe carea îndreptat-o împotriva fostei soții. Marți, 28 decembrie, în fața tribunalului de primă instanță din Saint-Brieuc, special convocat pentru o audiere imediată, acuzatul s-a străduit puțin să își convingă judecătorii. "Și ca să vorbești cu fosta ta soție, o iei de gât și o târăști afară?“, l-au întrebat judecătorii, potrivit La Telegramme.


Victima sosise în Franța cu câteva luni în urmă, pentru a lucra în industria avicolă și, fără îndoială, pentru a facilita o separare conjugală. El i se alăturase recent, înainte de a-și găsi un loc de muncă în aceeași companie, unde gelozia lui a devenit rapid o problemă.

La 17 decembrie 2021, el a fost judecat la Saint-Brieuc, conform procedurii de înfățișare cu recunoaștere prealabilă a vinovăției. El a primit o pedeapsă de opt luni de închisoare cu suspendare pentru violență domestică. I s-a interzis să intre în contact cu fosta sa soție. "Iar pe 19 decembrie, ea a indicat că oricum mergeți la ea acasă, pentru a o amenința că o înjunghiați înainte de a se întoarce împotriva dumneavoastră", a notat președintele. El neagă aceste fapte și încearcă să se explice mai departe.

Român, trimis direct la închisoare pentru violență conjugală în ajunul Crăciunului

 


"Lipsa ei a fost prea puternică", traduce interpretul său, pentru a rezuma poziția inculpatului. Acesta îl asigură că "s-a terminat" și că va merge "la mama lui în Austria". "Nu te întorci în România?“, l-a întrebat judecătorul? "Ați menționat în timpul audierii că au existat probleme juridice în țara dumneavoastră...". Acesta a negat din nou.

În cele din urmă, instanța l-a condamnat la 12 luni de închisoare și la interdicția de a intra în Franța.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel